Министарство просвете о смрти ученика из београдске школе: ТУЧЕ НИЈЕ БИЛО, ШКОЛА ИСПОШТОВАЛА ПРОТОКОЛ

Директорка је рекла да је сплетом несрећних околности услед физичког контакта један од ученика пао, задобио тешке повреде главе и умро.
korona hitna pomoc, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

У Средњој занатској школи у Београду 18. марта дошло је до несреће, након које је један од ученика изгубио живот, а тим поводом се за Телеграф огласило и Министарство просвете.

"Министарство просвете упознато је са несрећом која се догодила у Средњој занатској школи, приликом које је један ученик задобио тешке повреде главе и након неколико дана преминуо.

Министарство просвете изражава породици и пријатељима настрадалог ученика искрено саучешће.

Школа је о несрећи истог дана обавестила полицију и Министарство просвете и предузела све радње у складу са прописима који регулишу поступање установа у кризним ситуацијама, а које се односе на информисање надлежних институција, родитеља и подршку ученицима, родитељима и запосленима у циљу превазилажења ситуације.

Министарство прати поступање школе и пружа јој подршку", рекли су из Министарства за Телеграф.

У Средњој занатској школи у Београду дошло је до несреће, након које је један од ученика изгубио живот, а како је навела директорка школе за Телеграф, туче није било, већ је сплетом несрећних околности услед физичког контакта један од ученика пао, задобио тешке повреде главе и умро.

- Желимо да нагласимо да није било туче, односно сукоба између два ученика, већ да је несрећним сплетом околности услед физичког контакта један од ученика пао, задобио тешке повреде главе и нажалост касније преминуо. Школа је одмах реаговала, указала је прву помоћ ученику и позвала Хитну помоћ која је брзо дошла и превезла ученика у Ургентни центар. Приликом инцидента ученици су били под надзором наставника и две медицинске сестре који су запослени у школи.

Нажалост, и поред напора лекара ученик је 22.03.2024.  године преминуо - навела је директорка.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести