МУП: Нетачно је да нико није одговарао за „демолирање Градске куће“ у НС

НОВИ САД: Нетачне су информације које у јавност износи Народна странка - Нови Сад да после, како наводе, "демолирања Градске куће" у Новом Саду, пре годину дана, нико није одговарао за "вандализам", саопштио је МУП.
gradska kuca fica
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Након непријављеног скупа, 8. јула 2020. године на Тргу слободе, на коме су неки од окупљених грађана каменицама оштетили Градску кућу, полиција је у службене просторије довела 52 особе, од којих је 42 задржано и процесуирано.

Од укупно седам особа, колико је, у скраћеном поступку, спроведено у Основни суд у Новом Саду, против четворо су поднете кривичне пријаве због основане сумње да су учинили кривично дело насилничко понашање, једна особа је осумњичена за изазивање опште опасности, а две за кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Прекршајном суду у Новом Саду спроведено је 36 особа, од којих је против 35 поднет захтев за покретање прекршајног поступка због сумње да су учинили прекршај непристојно, дрско и безобзирно понашање, док се једна особа терети за вређање службеног лица у вршењу службене дужности.

Још једном молимо политичке партије да се уздрже од изношења нетачних информација у јавност и не злоупотребљавају полицију у дневнополитичке сврхе.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести