МУП: Од 1. јануара 1.243 контрадиверзиона прегледа

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова саопштило је данас да се поводом новог таласа хакерских напада на Србију наставља вршење контрадиверзионих прегледа у објектима и предузимају све мере и радње у циљу расветљавања случајева лажних дојава о бомбама.
policija
Фото: Dnevnik.rs

Министарство истиче да припадници полиције, баш као и претходних дана и месеци, настављају вршење контрадиверзионих прегледа у објектима и предузимају све мере и радње у циљу расветљавања случајева лажних дојава о бомбама заједно са другим релевантним службама, Безбедносно-информативном агенцијом, Војнообавештајном агенцијом, Војнобезбедносном агенцијом, Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала и Тужилаштвом за организовани криминал.

Припадници Министарства унутрашњих послова расветлили су сваку дојаву о постављеној бомби која је дошла из Србије, брзо пронашли извршиоце и процесуирали их, наводи се у саопштењу.

''Такође, још једном понављамо да су идентификоване локације више мејл адреса са којих су стизале претеће поруке о постављеним бомбама са сервиса Гмаил, ПротонМаил, Еунет маил, Yандеx, те да су о свему обавештени наши инострани партнери од којих очекујемо конкретну реакцију'', додају из МУП-а.

Наводи се да је остварена сарадња са Европолом, Интерполом, полицијска и тужилачка сарадња са земљама из којих су идентификоване претње бомбама, попут Пољске, Словеније, Ирана, Украјине, а остварен је и заједнички рад на решавању идентичних претњи са полицијским органима Мађарске.

Од 1. јануара закључно са јучерашњим даном извршена су чак 1.243 контрадиверзиона прегледа поводом дојава о постављеним бомбама, а како би се што брже и ефикасније извршили КД прегледи, по наређењу министра унутрашњих послова Александра Вулина који свакодневно обилази специјалистичке тимове за контрадиверзиону заштиту на терену, ангажоване су и додатне полицијске снаге.

''Србија је мета специјалног рата и морамо издржати све нападе и притиске, баш као и друге земље. Захваљујемо српском народу који је још једном показао висок степен одговорности и разумевања пружајући подршку својој држави. Србија ће остати мирна, стабилна и безбедна упркос свим изазовима и проблемима са којима се суочавамо'', истиче се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести