МУП: У међународној акцији заплењено 115 кила кокаина у Белгији

БЕОГРАД: У заједничкој међународној акцији Тужилаштва за организовани криминал Србије, БИА, МУП, надлежних јавних тужилаштава Белгије и Холандије, Европола и Евроџаста ухапшено је осам особа и заплењено укупно 115 килограма опојне дроге кокаин, саопштено је вечерас из српског Тужилаштва.
m
Фото: MUP

У акцији којом је руководило српско Тужилаштво, слободе је лишено осам лица, док се за преосталим припадницима организоване криминалне групе трага, наводи се у саопштењу.

Ухапшени се сумњиче за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу овог тужилаштва.

У белгијском граду Арлон ухапшени су С.Ђ, С.К, Ђ, С.Д. и Ф.Л.А, у Амстердаму Д.Р. и Д.П, а у Србији је ухапшен В.В. док је његова сестра Ј.В. слободе лишена у Луксембургу.

Вршени су истовремени претреси у Србији, Холандији и Луксембургу.

Фото: MUP

Сумња се да су припадници ове организоване криминалне групе са територије Јужне Америке организовали транспорт веће количине опојне дроге кокаин у луку Ротердам и даље транспорт ове опојне дроге до белгијског града Арлон, где је у заједничкој акцији надлежних државних органа Србије, Белгије, Холандије и Луксембурга, укупно заплењено 115 килограма те дроге.

Ова организована криминална група, коју чине "Врачарац“ Н.В, Д.Р. - припадник тзв. „кавачког клана“, В.В, С.К, С.Ђ, Ф.Л.А, Л.К, К.Р, И.Г, Ј.В. и Ђ.С.Д., је користећи регистровану компанију која се бави препродајом бетонских плоча, најпре куповала такве плоче од једне компаније у Луксембургу, а затим вршила замену тих плоча бетонским плочама направљеним у хангару у белгијском граду Арлон, у које су затим сакривали пакете са кокаином.

Приликом интервенције полицијских снага у Белгији укупно су пронађене 22 бетонске плоче, од чега је у свакој плочи било по три пакета кокаина тежине од по 1.120 грама.

Поред кокаина пронађеног у бетонским плочама, на лицу места пронађено је још 37 пакета са овом опојном дрогом, а укупно је у хангару у Арлону пронађено 103 пакета опојне дроге кокаин, нето масе 115 килограма.

Ова организована криминална група је кокаин који је пронађен у хангару у Арлону преко Немачке шпедитерске фирме требало да дистрибуира до Немачког града Трир, а затим до хангара те компаније у Лондону ради даље продаје, додаје се саопштењу Тужилаштва.

EUR/RSD 117.2146
Најновије вести