На гробљима у Црвенки и Кули сахрањене жртве тешке саобраћајне несреће на путу Руски Крстур – Кула

 „Има ли ико паметан на овом свету да објасни каква је то зла сила која отима младе животе”, питање је које је одзвањало на јучерашњим испраћајима погинуле Божидарке Ђукић (23) из Црвенке и Татјане Гудз (15) и Марије Фекете (17) из Куле.
djukic bozidarka, crvenka, vanja2
Фото: Дневник (В. Фифа)

На сахранама су присуствовали чланови породица, другари из разреда, познаници и комшије, сви они које је исти немили догађај сада довео у исту тугу и неверицу.

- Не постоји реч која би исказала бол - започео је свој говор песник Тоде Николетић, ујак преминуле Божидарке Гаре Ђукић, чије су емотивне речи одзвањале у пратњи шуштања околних платана и бреза на месном гробљу у Црвенки. - Не рађају мајке децу па да их испраћају у небеске висине, није Гара поштено ни развила крила а већ нам оде. Сада планета остаје окрњена, да боли и удара у срце.

Божидарка Ђукић је за собом оставила трогодишњу ћерку Драгану с којом је живела у Новом Саду, а Николетић је стога упитао „какво је то зло па отима детету мајку”?

Фото: Дневник (В. Фифа)

- Одговор на ову трагедију треба тражити у великој бризи за децу, три живота су се угасила а за два се још боре лекари - наставио је песник, дирајући у срце све присутне. - Ова трагедија је опомена свима да их (децу) мање волимо а више пазимо, само тако ћемо сачувати младе људе, да их лудост не убија. Зато је ово довиђења, а не збогом!

На гробљу у Кули иста слика. На сахранама је било подоста младих, вршњака, који су испратили своје другарице уз сузе и неверицу да су им се животи тек тако угасили.


Саучешће министра Вулина породици Ђукић

Министар одбране Александар Вулин послао је телеграм ожалошћеној породици Ђукић из Црвенке, који је на испраћају прочитао песник Тоде Николетић.

- Поштована породицо Ђукић, искрено саосећам са вашим болом поводом ненадокнадивог губитка ћерке. Примите изразе најискренијег саучешћа у тренуцима у којима утехе нема - писало је у телеграму.


Фото: Дневник (В. Фифа)

- Татјана је на нас оставила прелеп утисак, била је дивна особа, најбоља коју смо познавали - рекле су нам другарице из разреда Татјане Гудз, које су завршиле први разред средње стручне школе у Црвенки. - Наравно да не треба да возимо ако смо пили, али свако ради по своме. Наставници нам у школи не причају о тим стварима, али код куће нам говоре сваки дан. Ово је велика лекција за све нас...

Најбоље другарице Татјана Гудз и Марија Фекете заједно су отишле у излазак те кобне вечери између суботе и недеље, па тако и на вечни починак када су их, у сат времена размака, испратили најближи.

Фото: Дневник (В. Фифа)

- Ово је божја судбина - става је мештанин Куле који је дошао на Маријину сахрану будући да познаје њеног очуха. - Ја сам дочекао пензију за воланом, али ето, никад се не зна ко је на реду. Десе се неке ствари, не буде увек до тебе, откаже волан, точак, искочи ти животиња... Сви ће сад рећи да је возач крив јер је пио, али никад није правило да је само алкохол крив. Нагледао сам се свега док сам радио, чиста срећа је што сам још увек жив.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Протеклог викенда око 3.30 часова на путу између Куле и Руског Крстура, дошло је до саобраћајне несреће услед које су погинуле три девојке, а повређени су Милица С. (14) и Јован В. (17) из Врбаса који се тренутно налазе на Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Михајло С. (23) из Руског Крстура, који је управљао возилом рено меганом, био је у алкохолисаном стању и, како неки мештани Куле тврде, до незгоде је дошло када је покушао да избегне бициклисту на путу. Њему је суд у Сомбору одредио једномесечни притвор.

Л. Радловачки

majka
09.07.2020 • 22:28
Zao mi je porodica poginulih ali i porodice Mihajla a i njega samog. On ce ih nositi ceo zivot na dusi a opet nije samo on kriv u svemu tome. Verujte da znam kako je roditeljima jer sam i ja izgubila sina pre 5 god. Ubica u zatvoru a sin u grobu. Svi su oni mladi, neopravdavam alkohol nikako, ali ni izlaske u toliko ssti za decu, ni za koga. Ali nesrece se desavaju...
Korisnik
10.07.2020 • 15:38
Ovaj pojas bi ih spasio ili sveo nesreću na minimum. Vozač je ipak kriv zato što putnicima nije rekao da se vežu pojasevima!
Ана
12.07.2020 • 18:32
Vozač je kriv apsolutno. Pijan, neprilagođena brzina, opšta neodgovornost, nevezani pojasevi. Kakva crna nesreća. Nesreća su takvi ljudi na putevima.
Ана
12.07.2020 • 18:37
Žao Vam je ubice? Kakva nesreća, ovo je čist ljudski faktor, nemar, alkoholisanost, duplo veca brzina od dozvoljene, nevezani pojasevi, šta imaju žrtve i njihove porodice od toga što je njemu žao?! Još treba da mu brišemo suze, pa zvog takvih svaki dan nevini ginu, mene i dete umalo nije ubio pijani vozac bez dozvole na semaforu koji je presao preko dve pune i crvenog svetla i direktno se zakucao u nas koji smo sva sreća stojali u mestu. Takvima maksimalna kazna za ubistvo, ili je oslobadjajuce sto je jadan bio pijan i vozio po mraku. Onda treba da smisle dnevne dozvole.
EUR/RSD 117.5872
Најновије вести