На Хоргошу спречено кријумчарење вредних драгоцености

БЕОГРАД: На граничном прелазу Хоргош данас је спречен још један покушај кријумчарења драгоцености, 100 грама разнбојних каменчића за које се сумња да је драго камење, спакованих у ручни пртљаг једног путника који се аутобусом из Београда упутио ка Бечу, саопштила је Управа царина.
Управа царина
Фото: Управа царина

Поменута заплена догодила само дан након што су службеници на прелазу Прешево осујетили покушај кријумчарења преко 700.000 непријављених евра и два смарагда.

Цариници су аутобус београдских регистарских ознака данас зауставили ради редовне контроле на излазу из земље, када су упитали присутне путнике и возаче да ли имају нешто да пријаве, што су сви негирали.

Фото: Управа царина

Убрзо потом, уследила је детаљна контрола, захваљујући којој је откривена путна торба коју је један страни држављанин држао на седишту до свог, а у којој се налазила и лична торбица испуњена са, како наводи Управа царина, преко 100 грама разнобојних каменчића за које се сумња да је реч о драгом камењу.

Након откривања непријављеног садржаја, путник је потврдио да се ради о његовом власништву.

Детаљним прегледом садржаја, утврђено је да се ради о 79 грама каменчића разних боја и облика, као и о једном крупнијем прстену, тешком 30 грама, у који је уграђен камен зелене боје.

Како се ради о специфичној роби, није било могуће голим оком утврдити да ли је реч о драгоценостима, већ ће то бити познато након стручног вештачења, прецизира се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести