На суђење због убиства мајке оптужени ће из Специјалне болнице

Новосадско Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Срђана П. (28) из Бачке Паланке, због сумње да је усмртио мајку Славујку П. (54) у породичној кући у Бачкој Паланци.
д
Фото: Dnevnik.rs

Њему је изречена мера обавезног психијатријског лечења и он се налази у Специјалној затворској болници у Београду, одакле ће бити доведен на главни претрес који је, како је за „Дневник“ потврђено у новосадском Вишем суду, заказан за 23. новембар.

Сумња се да је он, у породичној кући у Шумској улици број 34, у Бачкој Паланци, 4. јуна, секиром, на спавању, усмртио своју педесетчетворогодишњу мајку с којом је живео.

Незванично, стравичан злочин је откривен када покојна жена није одговарала на телефонске позиве ћерки, односно сестри осумњиченог Срђана, која живи и ради у Новом Саду. Њих две су имале обичај да се свакодневно чују више пута, али када јој се мајка кобног дана није јавила, схватила је да се нешто чудно дешава, због чега је дошла у Бачку Паланку.

Док се по комшилуку распитивала за мајку и брата, Срђан је наишао на бициклу и откључао капију. Убрзо је дошла и полиција која је, према речима комшија, у два наврата тог јутра долазила до куће у којој се десило убиство.

- У кући је затечен стравичан призор. Несрећна жена је лежала у соби на кревету, замотана у ћебе и имала је повреде главе оштрим предметом - испричали су за “Дневник” житељи Шумске улице.

Полиција је покушала да разговара са Срђаном који се жалио да га боли глава, причао је неповезано и покушаво да се оправда чудним и неразговетним причама.

Према речима нашег извора, након два сата разговора с полицијом, он је означен као осумњичени, а секира којом је највероватније почињено убиство нађена је сакривена у шупи поред куће.

Наша незванична сазнања говоре да у породици страдале Славојке П. никада није било пријава за било какво насиље, нити је Срђан имао било каквих проблема са законом. Комшије кажу да никада нису чуле повишен тон из њихове куће, нити се чула свађа.

- Били су складна породица, никада се нису свађали, бар да смо ми чули. Срђан је био везан за мајку и често јој помагао у башти. Слабо се дружио с вршњацима, а у последње време смо га слабо и виђали. Тренирао је неки спорт, чини ми се да је бокс у питању јер је у дворишту имао yак на којем је вежбао - испричао је један од познаника и додао да је осумњичени Срђан био добар ђак, који је после средње школе уписао факултет у Суботици, али је убрзо одустао и вратио се кући.

Шта се могло десити киобног дана између мајке и сина и шта је то довело до ове стравичне породичне трагедије ни комшије ни познаници нису могли да кажу.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести