Наково: Возачу позлило, аутомобилом ударио у дрво и страдао  

НАКОВО: Душан Куга (69) из Накова погинуо је јутрос, у среду 13.новембра, у саобраћајној несрећи која се догодила у Главној улици у Накову код Кикинде.
Udes u Nakovu u kome je stradao Dušan Kuga Foto: M. Mitrović
Фото: Удес у Накову у коме је страдао Душан Куга Фото: М. Митровић

Он супругу повезао код лекара, али је око 4,30 сати аутомобилом “рено лагуна” којим је управљао недалеко од куће слетео с пута и ударио у дрво.

Пензионер Душан Куга је познати мештанин Накова,  бивши је инструктор вожње и запажен члан КУД-а “Извор”.Он је страдао, јер му је позлило у аутомобилу, али према информацијама из ПУ Кикинда узрок смрти возача, по свему судећи, није јачина удара, већ је у питању природна смрт. Највероватније је да је Куга доживео инфаркт, пошто је познато да је имао здравствених пробема, управо са срцем.

Мештани које је јутрос пробудио удар аутомобиле у дрво, посведочили су да су кола Хитне помоћи убрзо била на лицу места, али да је лекар само могао да констатује смрт возача, а његова супруга је, како смо сазнали, због повреда које нису опасне по живот пребачена у Општу болницу у Кикинди. Узрок смрти знаће се након обдукције , јер је тело послато у Центар за судску медицине у Нови Сад.

Међу мештанима Накова Душан Куга је био популаан по надимку Дућо, јер је својевремено дуго радио као инструктор вожње. Аутомобилом је јутрос кренуо у Нови Сад, како би супругу одвезао на лекарску контролу, али им се несреће догодила на око 400 метара од куће.

Фото: Udes u Nakovu u kome je stradao Dušan Kuga Foto: M. Mitrović

Изненадна смрт Душана Куге потресла је цело село, јер је био дугогодишњи члан мушке певачке групе КУД-а “Извор”, па су његове колеге и чланови друштва веома емотивно доживели трагедију која се догодила.

“ Када нам одлази неко драг, не боли смрт, већ боли све оно што иде после. Боли празнина која никада неће бити попуњена. Боли немогућност да још нешто урадимо за њега. Боле речи које нисмо рекли, а могли смо. Боле сузе. Боле успомене. Боле ћутања...Боли то што знамо да никада више нећемо бити заједно, што нећемо да га видимо и што неће да нам се јави. Боли то што ће свуда да нам фали и што ће увек бити тај неко који недостаје. Био си чувар изворних пјесама од заборава, остаје нам у аманет да наставимо тамо где си стао, а ти ћеш живети у нама кроз сваку испевану пјесму”, порука је на Фејсбук страници КУД-а “Извор”.

М. Митровић  

 

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести