Настављено суђење Милошу Бухи за саучесништво у убиству Војислава Шкрбића

НОВИ САД: На главном претресу у новосадском Вишем суду у поновљенем доказном поступку против Милоша Бухе (49), осуђеног на 17 година затвора за саучесништво у убиству Војислава Шкрбића 2014. године у ресторану у центру Новог Сада, јуче су „изведени” докази читањем изјава двадестак сведока, који су у ранијим фазама поступка већ дали исказе, те њихово поновно испитивање није било потребно.

Одбрана и Тужилаштво сагласили су се у томе да се наведени сведоци не позивају поново, те да се њихове изјаве само прочитају.

За следеће рочиште је предвиђен увид у видео-снимак сигурносних камера с места догађаја, што је било планирано да се обави јуче. Али, пошто новосадска Палата правде има само један пројектор, који је, испоставило се,  јуче био уступљен за други поступак, за који је раније резервисан, наредни претрес је заказан за 27.октобар.     

Разлог отказивања рочишта крајем прошле године био је тај што је одбрана предложила допунско вештачење тима судких вештака из области психијатрије и психологије. 

Претрес у другој половини марта ове године био је затворен за јавност, али смо незванично сазнали да је оптужени остао при својој одбрани пред великим већем којем председава, овог пута, судија Наташа Војновић.

Подсетимо, Апелациони суд саопштио је пре три године да је Милошу Бухи повећао казну две године – с 15 година затвора на 17. Он је ухапшен 2017. године у новембру, по потерници, три и по године од поменуте  ликвидације.

Како смо писали, пред претходним великим већем на рочишту прошлог септембра одазвало се седам сведока, који су већином спомињали пијанство окривљеног пре чињења дела и непосредно потом.    

Окривљени Милош Буха рекао је на једном од претходних рочишта пред дугим судијом да је кобног дана много пио јер је славио сазнање да му је супруга трудна. Прва његова жена је, како је казао, после дуге и тешке болести преминула, а иза ње је остале двоје малолетне деце за коју је јако везан.

Он се у изјави пред већем заклињао да није штитио Душка својим телом.

– Нисам знао да ће пуцати, а да сам знао да је Душко био у сукобу с Војом, не би се то ни догодило. Био сам превише пијан тог дана, наливао сам се с више људи на неколико места, од јутра – изјавио је раније окривљени.

Како смо писали, Војислав Шкрбић убијен је 22. маја 2014. године око 21 сат у ресторану „Гондола” код Дунавског парка. Душан Буха је окривљен да је убио Шкрбића хицима из пиштоља, а Милош му је наводно помогао тако што је први у локалу пришао Шкрбићу и почео с њим да разговара, након чега га је Душан упуцао.

Душан Буха се предао после 20 дана и признао убиство Шкрбића, док је Милош побегао и скривао се све до лишења слободе. Иначе, Милош и Душан нису у сродству, већ само презимењаци.    

Виши суд у Новом Саду је 4. априла претпрошле године, другостепеном пресудом поновио ону изречену средином фебруара претходне године за тешко убиство Војислава Шкрбића из Каћа, којом је Душан Буха из Бачког Доброг Поља за тешко убиство и недозвољено држање оружја осуђен на обједињену казну на 18 година робије, док је другооптужени  Милош Буха из Степановићева, коме се судило у одсуству, као саизвршилац био осуђен на 15 година затвора.        

М. Вујачић

Kum
09.09.2020 • 12:57
Neznam sta se vise ponavlja sudjenje sve je jasno kao dan sta bih mene nateralo da promenim moje prezime za svakog normalnog coveka to nema cenu kupis auto takvom coveku nagovoris ga da je moje prezime lepse od tvog pa onda je dalje sve jasno i sve se vidi i neznam dokle vise ta ponovljena sudjenja
Kum
09.09.2020 • 12:57
Neznam sta se vise ponavlja sudjenje sve je jasno kao dan sta bih mene nateralo da promenim moje prezime za svakog normalnog coveka to nema cenu kupis auto takvom coveku nagovoris ga da je moje prezime lepse od tvog pa onda je dalje sve jasno i sve se vidi i neznam dokle vise ta ponovljena sudjenja
Goran
09.09.2020 • 22:16
Taj zločin što je učinjen u gondoli je za 40 godina robije.
Mi
10.09.2020 • 02:57
Cista namestaljka
EUR/RSD 117.5792
Најновије вести