Нове оптужнице против окривљених за злочине над Србима

БЕОГРАД: Тужилаштво Србије подигло је две нове оптужнице против двојице окривљених који се терете за ратне злочине над српским цивилима у Сарајеву и на Косову и Метохији, речено је Танјугу у Вишем суду који је обе оптужнице потврдио.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com

У питању су држављанин БиХ Хусеин Мујановић и Рамадан Маљони са Косова.

Обојица су у Београду у притвору који им је одређен решењима београдског Вишег суда, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Оптужницом, од 25. децембра 2018. године, држављанин Босне и Херцеговине Хусеин Мујановић терети се за ратни злочин над цивилним становништвом 1992. године у Сарајеву. 

Окривљени се налази у притвору од 3. јула 2018. године, прецизирала је Станковићева.

Мујановић је оптужен јер је као управник војничког притвора Армије БиХ противзаконито затворио 30 цивила српске националности.

Према наводима оптужнице, он је издавао наредбе подређенима, али је и сам учествовао у наношењу повреда заробљеницима, од којих је преминуло седам Срба.

Другом оптужницом, од 27. децембра 2018, за ратне злочине против српских цивила терети се Рамадан Маљони са Косова, који се налази у притвору од 3. октобра прошле године, навела је Бојана Станковић.

Према наводима оптужнице, он се сумњичи да је са четири наоружана и униформисана припадника тзв. ОВК у Горњем Неродимљу, у општини Урошевац, застрашивао, вређао и незаконито ухапсио двојицу српских цивила.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести