Новосађани оштетили 27 фирми за више од 50 милиона динара

НОВИ САД: Припадници Одељења за борбу против корупције МУП-а, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду ухапсили су три особе осумњичене да су малверзацијама оштетиле 27 фирми и три физичка лица за више од 50 милиона динара и за исти износ прибавили противправну имовинску корист.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

У саопштењу МУП-а наводи се да су ухапшени С. М. (40), С. С. (44) и М. Д. (49) из Новог Сада због сумње да су извршили кривично дело превара у обављању привредне делатности, док се С. С. и С. М. терете и да су извршили кривично дело прање новца.

Сумња се да су још две особе учествовале у малверзацијама којим су 27 фирми и три физичка лица оштећени за 50.850.286 динара и за њима ће бити расписане потраге.

Како се наводи, ухапшени се сумњиче да су током 2019. године као запослени на руководећим позицијама у фирми ''''Панонкапромет'''' довели у заблуду одговорна лица привредних друштава и физичких лица од којих су откупљивали робу, да ће измирити своје обавезе по основу преузете робе, иако су знали да немају средства и да неће измирити уговорне обавезе.

Они су, како се сумња, преузету робу продавали на црно без евидентирања целокупног оствареног прихода у пословним књигама и лажно приказивали порекло новца.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести