НС: У акцији СБПОК-БИА ухапшен Радослав Цвијовић Цвико

Припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) у сарадњи с Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) и Специјалном антитерористичком јединицом (САЈ) ухапсили су вечерас у Новом Саду Радослава Цвијовића Цвика.
Racija/B. Lucic
Фото: Dnevnik.rs

Акција специјалаца која се одвијала на углу Улице Цара Душана и Трга 27. марта, у близини Средње медицинске школе, трајала је око три сата. Након тога Цвијовић је одведен у Београд.

Новосадски адвокат  Љубомир Апро, који брани Цвика, изјавио је вечерас за „Дневник” да у кући његовог клијента није пронађено ништа компромитујуће. Апро није желео да коментарише овај случај пре него што се акција заврши.

Како незванично сазнајемо у кући Радослава Цвијовића ухапшен је и С. П. (40).

Према незваничним информацијама полиција је у овој акцији одузела пиштољ и  одређену количину наркотика, а ухапшени је потом пребачен у Београд. Он се терети за нелегалну производњу и стављање у промет опојних дрога, фалсификовање и утају.

Незванично, С. П. је пашеног Радослава Цвијовића, који је својевремено хапшен у акцији „Морава”.  Како се незванично сазнаје, претрес куће коју су опколили и потом у њу ушли припадници Жандармерије и антитерористичких јединица, учињен је управо по захтеву чешке полиције.

Фото: Dnevnik.rs

Радослав Цвијовић, иначе, последњи пут је помињан у медијима 2009. године када је хапшен у акцији „Морава” заједно с Предрагом Опачићем, братом Ненада Опачића. Полиција га је тада означила као „једног од јачих дилера на подручју Новог Сада”.

Како се, такође, незванично сазнаје, полицијска акција је, поред ове, спроведена на још неколико локација у Новом Саду.

Н. С. Х.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

Slaviša
09.11.2017 • 20:50
Narko dilere i uopšte rasturače droge po ulicama Srbije,treba okvalifikovati kao državne neprijatelje br.1,i zaslužuju naj ostrije kazne.Baš me briga,sta rade po inostranstvu,ali,ubijati svoju omladinu drogom,to je direktno podrivanje države i nacinalnih interesa,što treba da bude naj teže krivično delo i za to bi trebalo uvesti doživotnu robiju.
Nik
10.11.2017 • 10:59
А погледај му кућу, јадник, мора да је радио и прековремено...
Знају новосађани тачно коме шта одакле... и како...
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести