Новосадском стилисти још месец дана притвора 

НОВИ САД: Стилисти из Новог Сада Срђану Ш. (52) продужен је притвор до 29. марта решењем судије Основног суда у Новом Саду за претходни поступак.
sveljo privodjenje
Фото: Dnevnik.rs

Он ће иза решетака остати због постојања особитих околности које указују на то да би боравком на слободи могао ометати поступак утицајем на сведоке-оштећене, потврђено је „Дневнику” у новосадском Основном суду.

Подсетимо, новосадска полиција ухапсила је крајем јануара Срђана Ш. због постојања основа сумње да је учинио кривично дело приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавања малолетног лица за порнографију.

Претресом стана осумњиченог полиција је пронашла фотографије настале злоупотребом малолетника у порнографске сврхе, саопштила је тада ПУ Нови Сад.

По писању медија, познати стилиста и ди-џеј је зарад израде експлицитних фотографија као моделе користио малолетнике и млађа пунолетна лица који су долазили у Свратиште.

Како је тада пренео РТВ „Пинк.рс”, наводно је Срђан Ш. у стан доводио ромске дечаке из насеља Велики рит и након фотографисања, нудио да их орално сексуално задовољи.

Поједини медији су навели да је реч о малолетницима, узраста од 12 до 14 година, који су пријавили полицији да их је осумњичени стилиста најпре скидао, а потом облачио за фотографисање и на крају злостављао.

Иначе, на „Инстаграм” налогу Срђана Ш. могу се видети модне фотографије младића различитих узраста, на којима су модели наги до појаса или само у доњем вешу. Један од модела потврдио је медијима да је сарађивао с осумњиченим стилистом, и додао да је њихова сарадња била коректна. Он не искључује могућност да је неко од сарадника намерно оптужио стилисту да би му напакостио.

„Дневник” из поузданих извора сазнаје да је полиција дуже пратила све активности Срђана Ш. и његове објаве на друштвеним мрежама, али све до 24. јануара није било никаквих пријава. Тада је, како „Дневник” незванично сазнаје, један пунолетни мушкарац дао податке полицији о осумњиченом Срђану Ш., након којих су припадници МУП-а одмах реаговали.

Срђан Ш., међутим, није могао одмах да буде приведен јер је био ван  Новог Сада. Одмах по повратку, припадници МУП-а ставили су му лисице у изнајмљеном стану у Улици Јована Суботића, у центру Новог Сада.

Информацију о хапшењу Срђана Ш. потврдио је исто вече, 28. јануара, и Игор Јурић, који је неколико дана раније изјавио да је пет познатих особа из Београда, Новог Сада и Суботице имало сексуалне односе с децом. Тада није хтео да саопшти њихова имена, а након хапшења стилисте је на свом „Фејсбук” профилу написао:

Да сам вам дао имена онда када сте то тражили и очекивали од мене, вечерас не бисмо имали првог ухапшеног педофила. И то је само почетак наше борбе против педофилије у Србији, навео је Јурић на свом профилу.

Н. С. Х.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести