Одбијена молба за условни отпуст, Голубовић остаје у затвору

БЕОГРАД: Виши суд у Београду одбио је молбу Кристијана Голубовића за условни отпуст, са издржавања затворске казне од осам година затвора на коју је осуђен због препродаје хероина, речено је данас Танјугу у Вишем суду у Београду.
Golubovic Kristijan/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Ово је трећа молба Голубовића која је одбијена, тако да за сада остаје у пожаревачком затвору Забела, где казну издржава у затвореном затворском режиму.

Пуна казна Голубовићу истиче за нешто више од годину дана, у априлу 2020. године.

На ово решење суда Голубовић има право жалбе Апелационом суду у Београду у року од три дана од пријема решења, рекла је Танјугу портпарол суда Бојана Станковић.

Голубовић је испунио први услов за превремени отпуст, јер је издржао две трећине затворске казне, али није добио позитивно мишљење затвора.

Он је вишеструки повратник у извршењу разних кривичних дела - осуђиван је шест пута. 

Голубовић је у притвору, који му је урачунат у затворску казну, провео три и по године, након чега је пуштен да се брани са слободе, током које је учествовао у ријалити програмима.

Након што је правоснажно осуђен у новембру 2014. године, још годину и по дана је успевао да одлаже издржавање казне у затвору због рођења детета и уговора са ријалити програмима.

Пета молба за одлагање извршења казна је одбијена и он је отишао у затвор у марту 2016. године.

Голубовић је познат и као један од ретких преживелих из документарног филма о криминалцима "Видимо се у читуљи", који је снимљен почетком 90-тих година.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести