ОДЛОЖЕН ПРЕТРЕС ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА ИНСПЕКТОРА НОВОСАДСКЕ ПОЛИЦИЈЕ

Окривљени, Димитрије Станковић (45) из Новог Сада, поново је отказао пуномоћ браниоцу
б
Фото: Дневник/ Д. Николић

Суђење Димитрију Станковићу (45) из Новог Сада, који је оптужен да је са 11 убода ножем по рукама и ногама 21. октобра 2020. године покушао да убије инспектора новосадске полиције Уроша Никића, као и за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, кривично дело неовлашћено коришћење туђег возила и кривично дело крађе, одложено је јуче јер је окривљени поново отказао пуномоћ браниоцу.

Пре отварања главног претреса, Станковић је судско веће којим председава судија Ивана Јосифовић обавестио да отказује пуномоћ ангажованом адвокату и да не жели да га он више брани.

– Нисам успео да усагласим ставове са браниоцем у вези са одбраном и завршним речима – образложио је Станковић и додао да ће почетком наредне недеље знати ко ће га бранити у даљем поступку.

С обзиром на то да се Станковић налази у притвору, али и због кривичног дела које му се ставља на терет, суд ће му одредити браниоца по службеној дужности, док не опуномоћи изабраног. Ово није први пут да окривљени отказује пуномоћ свом адвокату. Исто је учинио и крајем новембра.

Фото: Дневник/ Д. Николић

Димитрије Станковић је на почетку суђења признао да је 21. октобра 2020. године, у Улици Саве Ђисалова у Новом Саду, ножем--скакавцем избо мушкарца, за кога, како је рекао, није знао да је полицијски инспектор.

Међутим, оштећени Урош Никић, који је у том тренутку био са колегом Слободаном Дрманцем, приликом сведочења је рекао да су га они легитимисали и рекли да су полицајци.

У досадашњем поступку саслушани су сведоци и судски вештак за област електротехнике, аудио-видео технике и квалитета тонског записа Никола Драговић.

Свој исказ су дали и вештак судске медицине др Владимир Пилија, који је, заједно с вештаком балистичке струке Дејаном Белићем, урадио комбиновано вештачење, по којем су Никићеве повреде, по оптужници – 11 убодних рана ножем у пределу ногу, окарактерисане као тешке и опасне по живот.

Према речима др Пилије, Никић је због повређене артерије могао да искрвари да није било благовремено указане лекарске помоћи.

Главни претерс је заказан за 30. мај.

Д. Николић

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести