Одложено суђење бившем инспектору новосадске полиције

У новосадском Вишем суду јуче је опет одложен главни претрес у којем је оптужени, за примање мита 2015. године, Зоран Даниловац (42) из Петроварадина, који је радио као криминалистички инспектор у новосадској Полицијској управи.
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Овог пута, завршне речи су изостале због недоласка обојице његових бранилаца.

Оптужени је изјавио да му се један бранилац повредио у суботу и да не може да хода без штака, и најавио да ће доставити потврду о томе, а да је други ван Новог Сада због раније заказаног „притворског предмета”.

Председавајућа већу судија Ана Стаменић је навела да Суд сматра да њихово одсуство није оправдано и изрекла им новчане казне по 50.000 динара, као и обавезу да плате трошкове одлагања рочишта. Више пута најављивани крај суђења одложен је за 18. октобар.

Иначе, тај претрес је доведен крају пред судијом Тамаром Радовић, која је, у међувремену, именована за председницу Основног суда, па је додељен другој судиници, а потом, напокон судији Ани Стаменић.

Подсетимо, по наводима оптужнице, Даниловац је од марта до септембра 2015. године посредно преко Н. Н. особе зване Буца, као и непосредно преко Милета П. из Бачке Паланке, а против ког се водио кривични поступак по пријави оштећене Драгане Ј. из Рашке због кривичног дела преваре, захтевао поклон за себе да у оквиру свог службеног овлашћења „не изврши службену радњу коју би морао извршити”.

Пријава је првобитно поднета против Фикрије Х., али полицијском провером се стигло до потецијалних извршилаца кривичних дела Милета П.  и његове невенчане супруге Данијеле Н. (алијас Фикрије Х).

Окривљеном се ставља на терет да се оглушио о своје пословне обавезе и примио мито не би ли избегао подношење кривичне пријаве основном јавном тужиоцу против поменуте Данијеле Н., већ само против Милета П. Такође, наводно се обавезао да неће даље проверавати податаке  о „ПостНет” упутницама већег броја оштећених лица која су уплаћивала веће своте новца, а на којима је прималац новца Данијела Н. поводом „лечења љубавних проблема астролошким методама”.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести