Одржано припремно рочиште за несрећу у којој је погинула новосадска уметница

Поновљено припремно рочиште Огњену Кљајићу (29) из Темерина, оптуженом за саобраћајну несрећу на Београдском кеју у Новом Саду, у којој је живот изгубила Милица Милићевић (28) из Новог Сад, а њен момак Зоран Јанковић (23) задобио тешке повреде, одржано је данас у новосадском Вишем суду, а како „Дневник“ сазнаје, главни претрес је заказан за 23. јануар наредне године.
р
Фото: Dnevnik.rs

До понављања припремног рочишта дошло је због, како појашњава за наш лист портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, промене поступајућег судије.

Подсетимо, припремно рочиште је претходно одржано почетком марта, а главни претрес, који је био заказан за 25. мај, није одржан јер нису биле испуњене процесне претпоставке, односно јер списи предмета нису достављени тадашњем поступајућем судији. Наиме, до одлагања је дошло јер су списи предмета били у Врховном касационом суду ради одлучивања о поднетом захтеву за заштиту законитости против решења Апелационог суда у Новом Саду којим је, као недозвољена, одбачена жалба одбране на решење којим је раније одбијено јемство. У међувремену, јемство је, ипак, прихваћено те је окривљени пуштен из притвора да се брани са слободе.

Тако ће Огњен Кљајић и на наредни главни претрес, 23. јануара, доћи са слободе јер је прихваћена кауција у износу од нешто више од 126.000 евра.

Наиме, у том износу је стављена под хипотеку непокретна имовина у власништву његовог оца, којом се гарантује да окривљени до краја кривичног поступка неће побећи и да ће боравити на адреси коју је доставио суду. У случају промене адресе, дужан је да о томе одмах обавести суд.

Уколико прекрши дато обећање, односно ако се до правоснажног окончања судског поступка буде крио, побегао или напустио боравиште без одобрења суда, јемство, односно хипотека ће бити реализована у корист републичког буџета.

Такође, Кљајићу су, до правоснажног окончања судског поступка, одузети пасош и возачка дозвола, а наложено му је и да се сваког месеца одређеног датума јавља суду.

Стравична саобраћајна несрећа, у којој су прекинути снови двоје младих уметника, догодила се у ноћи између 7. и 8. августа прошле године, када је Огњен Кљајић ренy ровером налетео на младића и девојку који су се налазили на скутеру којим је управљао Зоран.

Према нашим сазнањима, млади пар се кретао својом траком у правцу Жежељевог моста, када их је покупио џип, баш у близини зграде у којој је становала Милица.

Као што смо писали, возач се није зауставио након удеса, него је побегао с места несреће и том приликом ударио у још једно паркирано возило. Међутим, убрзо је пронађен на основу регистарске таблице која му је отпала и одређено му је задржавање. Очевици, који су одмах позвали Хитну помоћ и полицију, испричали су да је девојка била без свести, док је младић, иако у стању шока, био у свесном стању.

Екипа Хитне помоћи је девојку, после збрињавања, у тешком и бесвесном стању превезла на одељење реанимације Ургентног центра КЦВ, док је тешко повређеног мушкарца, у свесном стању, превезла на одељење хирургије Ургентног центра.

Нажалост, упркос напорима лекара Ургентног центра КЦВ, девојка је преминула, а младић је, због природе повреда, тада премештен на Институт за плућне болести у Сремску Каменицу. Он је, према незваничним информацијама, задобио повреде грудног коша, односно прелом три ребра, повреде леве потколенице, руке и главе.

Д. Николић

Тихоговорник без пса
18.11.2022 • 07:53
Девојка преминула, побегао са места несреће.Девојка преминула, побегао са места несреће.Девојка преминула, побегао са места несреће.Девојка преминула, побегао са места несреће.Девојка преминула, побегао са места несреће.Девојка преминула, побегао са места несреће.Преминула.Побегао.Таја гарантује.Мали обећава.Девојка преминула.
EUR/RSD 117.3380
Најновије вести