Окривљени отац за обљубу петогодишњака пред судијом 31. aвгуста

Против окривљеног Марка К. (31) из Сремске Митровице, који се терети за кривично дело обљуба над дететом, потврђена је оптужница, а  главни претрес је заказан за 31. август, сазнаје “Дневник” у Вишем суду у Сремској Митровици.
pravda
Фото: pixabay.com

Он се од октобра прошле године налази у притвору, који му је последњи пут продужен до 13. септембра.

Марко К. је ухапшен 24. октобра због сумње да је обљубио свог сина, што је негирао на саслушању 26. октобра. Према незваничним сазнањима, он је тврдио није починио дело за које се сумњичи, правдајући се да никада не би повредио свог сина.

Након саслушања, Више јавно тужилаштво донело је наредбу о спровођењу истраге, због постојања основане сумње да је извршио ово кривично дело, а како сазнајемо, предлог за одређивање притвора донет је, између осталог, и због висине казне за кривично дело које му се ставља на терет, при чему је дошло до узнемиравања јавности.

Овај случај, који је згрозио јавност, откривен је када је прадеда петогодишњег унука, односно сина Марка К, довео код лекара због одређених здравствених проблема. Старац је приметио трагове крви на дечаку и то пријавио педијатру који је из разговора с петогодишњаком успео да сазна да, између осталог, малишан спава с татом који га често додирује по интимним деловима тела. Лекар је одмах о свему обавестио полицију и Центар за социјални рад, а отац малишана је ухапшен.

Како смо тада незванично сазнали, Марко је живео са сином и супругиним дедом, док је она радила у Италији. Према речима комшија, он се “удао” у тазбину, деловао је као брижан отац, а у породици раније није било никаквих пријава насиља.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести