ОКРИВЉЕНИ ЗА ЗЛОЧИН У НОВОСАДСКОМ НАСЕЉУ АДИЦЕ ИЗ ПРИТВОРА ПРЕД СУДИЈУ Наставак суђења за УБИСТВО ВЛАСНИКА МЕЊАЧНИЦЕ 24. јануара

Суђење Новосађанину Бојану Јовичићу (44), који се терети да је 24. јануара, у вечерњим часовима у Новом Саду, на свиреп и подмукао начин, као и из користољубља, лишио живота власника мењачнице Јована Јанићијевића из Новог Сада, а потом побегао, биће настављено у новосадском Вишем суду тачно годину дана након злочина.
а
Фото: Dnevnik.rs

Он ће на главни претрес, који је заказан за 24. јануар наредне године, бити спроведен из Окружног затвора на Клиси јер му је притвор поново продужен и може да траје до 29. јануара 2024. године.

Jовичић је на почетку суђења изнео детаљну одбрану и истакао да прихвата кривицу и да му је жао што је убио Јанићијевића. 

- Морам да кажем да нисам дошао с намером да га убијем или да се свађам. Нисам имао идеју да ће доћи до конфликта. Он је миран човак, као и ја. Дошао сам по свој новац, нисам дошао да га опљачкам - изјавио је окривљени Јовичић.

Он је испричао да је после затварања локала–грила и продаје опреме имао одређену количину динара, те да је позвао сада покојног Јанићијевића како би од њега купио девизе. Према речима окривљеног, приликом сусрета са Јанићијевићем рекао му је да би новац позајмио на камату уколико некоме треба. После неког времена су се чули јер је, како је навео, Јанићијевић имао потражњу за већом количином новца. Додао је да му је дао 50.000 евра и да му Јанићијевић није хтео да каже коме даје на зајам, али да му је рекао да је позајмица на месец или два и да је камата пет одсто.

- Тог 24. јануара сам дошао на место где ми је Јован рекао, како бих преузео својих 50.000 евра и камату, али ми је он, уместо две и по хиљаде на име камате, дао само хиљаду евра. Рекао сам да фали још 1.500 евра и да то морамо да решимо, али је он, док смо седели у његовим колима, негодовао - испричао је Јовичић и додао да је убрзо кренула расправа. Према његовим речима, Јанићијевић је у једном тренутку извадио нож, брицу, а он га је ударио два пута руком у главу, након чега је сада покојном оштећеном испао нож и он га узео. Навео је да је све време држао нож у рукама док су се рвали и да је Јована ударао по глави, не искључујући могућност да га је тада убо или расекао.

- Пробао сам да се отргнем. Јована сам ударао рукама и коленом, а у једном тренутку сам успео да његову десну руку спустим на земљу, па сам ногом стао на њу. Мислио сам да ће га заболети ако га посечем. После пар секунди ме је пустио и само је пао, клонуо. Висио је из возила, није реаговао, извукао сам га из кола и одвукао на траву. Када сам видео колико крви има около, све ми је било јасно - рекао је Јовичић и напоменуо да је потом узео новац, односно 51.000 евра и отишао. Са себе је скинуо крваву одећу, обрисао се влажним марамицама и гардеробу бацио у први контејнер. Сутрадан је, како је испричао, изнајмио аутомобил и, преко Мађарске, отишао у Аустрију. Ухапшен је 2. фебруара на граници Аустрије и Немачке по међународној потерници Србије, а 19. марта изручен нашој земљи.

Подсетимо, Јован Јанићијевић је убијен у новосадском насељу Адице, на почетку Улице Нова 34, а његово тело пронашли су случајни пролазници иза аутомобила.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести