Окривљена признаје дело, али не зна зашто је убила

Биљана Јефтић (50) из Руме, окривљена за тешко убиство пензионерке Радио-телевизије Војводине Јарославе Дугошије Добренов почињено 9. фебруара ове године

у дневној соби куће у Улици Николе Тесле, код Јодне бање у Новом Саду, јуче је на отварању главног претерса признала дело и изјавила да не схвата зашто га је починила. Она је у притвору од 12. фебруара.

Оптужницом јој се ставља на терет да је наведеног дана око 17.30 часова дошла у посету тој жени, код које је у дворишном стану у ранијем периоду пребивала као подстанарка ћерка окривљене.

Биљана је јуче изјавила да је кобног дана рекла.сада покојној Јарослави Дугошији Добренов да јој је потребно да оде до тоалета. Кад је ова кренула да јој га покаже, окривљена је узела са сточића флашу алкохолног пића и задала јој отпозади ударац у главу, при томе разбивши флашу. Кад је жртва пала на под, окривена је узела пањ, који се налазио у дневној соби, и њиме јој задала још неколико удараца по глави однапред и одназад, те је ножем са сечивом широким два центиметра задала 20 убода по глави и леђима.

Повређена жена је задобила раздерно-нагњечне, убодне и резне ране које су проузроковале искрварење те је услег тога преминула.

После свега, окривљена је покушала да опере и уклони трагове с лица места. Пре поласка је са стола узела Јарославин мобилни телефон, а с прозора у ходнику кључеве, које је ставила допола у браву улазних врата, која је потом, одлазећи, закључала оригиналним кључем пре него што је напустила место догађаја, каже се у оптужном акту који заступа заменица вишег јавног тужиоца Јелена Стојаковић Мустакас.

– Осећам се кривом за то што ми се ставља на терет – казала је јуче оптужена Биљана Јефтић пред већем којем председава судија Мирољуб Новићевић. – Ноћима и данима размишљам и не знам зашто сам напала. Пријатно, фино и нормално ме је дочекала и није ме провоцирала. Док је моја ћерка код ње становала, имале смо фини однос. Остајем при свему што сам до сад у поступку изнела, али желим да додам да се у оптужници спомиње нож, а ја га нисма имала. Повреде сам нанала боцом, односно неким дрветом које је ту било. Њен телефон сам узала да она не би неког звала. Јако ми је жао због свега. Кајем се. Срамота ме је пред њеном и својом породицом и пред Богом.

На питање заступнице оптужног акта да ли се сећа колико убодних рана је нанела, она је одговорила да не зна и да их није бројала, али се присетила да су оне биле око врата и леђа.

Ћерка оптужене јуче је искористила право привилегованог сведока да не сведочи, кроз сузе је казала да није у стању да да исказ, али да остаје при изјави коју је дала у поступку.

– Одбрана прихвата чињеницу да је оптужена на поменутом месту и у том времену лишила живота, али ће се фокусирати на то да се утврде  чињенице испитивањем судских вештака о механизму и трајању повређивања, односно о наводима да је дело почињено на свиреп, суров и подмукао начин – навео је јуче бранилац оптужене адвокат Горан Илић.

Наставак суђења заказан је за 25. новембар.

М. Вујачић

 

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести