Осумњичени да су оштетили “Лисје” за 1,7 милиона динара бране се са слободе

Осумњиченима за малверзације у вези с набавком погребне опреме, после привођења и сааслушања у новосадском Вишем јавном тужилаштву Посебног одељења за борбу против корупоције, судија за претходни поступак није одредио притвор, тако да ће се они у даљем поступку бранити са слободе, сазнаје “Дневник”.
JP Lisje, Novi Sad  foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како је у петак саопштио МУП, ухапшени су одговорно лице ДОО „Вечно коначиште” из Каћа П.И. (49), одговорно лице у том привредном друштву и запослен у ЈКП „Лисје” Нови Сад Г.З. (47), као и Д. И. (42) и Ј.Л. (47), запослени у ЈКП „Лисје”.

Сумња се да су Д. И. и Ј. Л., од 1. јануара до 14. октобра ове године, из магацина фирме у којој су радили неовлашћено износили дрвене сандуке и продавали их осумњиченима П. И. и Г. З. На тај начин Д. И. и Ј. Л. су, како је саопштио МУП, оштетили ЈКП „Лисје“ за 1.757.830 динара.

П. И. и Г.З. су, потом, како се сумња, сандуке препродавали за готов новац који су задржавали за себе.

П. И. и Г. З. се сумњиче да су починили кривично дело проневера у обављању привредне делатности у помагању, а Д. И. и Ј. Л. за проневеру у обављању привредне делатности у саизвршилаштву.    Д. Н.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести