Осумњичени за гажење Нине Рађеновић брани се са слободе

Основни суд у Новом Саду одбио је предлог новосадског Основног јавног тужилаштва за одређивање притвора против П. Р. (21) из Сремских Карловаца, који се сумњичи за саобраћајну несрећу у Петроварадину, у којој је погинула Нина Рађеновић (21).
f
Фото: Дневник/Филип Бакић

У новосадском Основном суди кажу да је суд у конкретном случају поступао у свему у складу са законом, те одлуку о предлогу за одређивање притвора донео након саслушања осумњиченог.

“Предлог тужилаштва за одређивање притвора поднет је због могућег утицаја осумњиченог на сведоке. Из образложења решења судије за претходни поступак јасно произлази да не стоји предлог тужилаштва за одређивање притвора због могућег утицаја на сведоке с обзиром да осумњичени није задржан од стране органа гоњења непосредно након саобраћајне незгоде, као ни након саслушања у тужилаштву, те се све време налази на слободи. Суд је своје разлоге за овакву одлуку детаљно образложио у решењу које је уручено странкама у поступку, на које исти имају право жалбе у законском року кривичном ванпретресном већу овог суда”, наводи се у саопштењу Основног суда у Новом Саду.

Подсетимо, осумњичени П. Р. је 4. августа саслушан у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду, које је предложило да му се одреди притвор. Предлог за одређивање притвора је, након што је запримљен у Основном суду у Новом Саду, додељен судији за претходни поступак који је данас саслушао двадесетједногодишњег П. Р. који се сумњичи за кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја у вези са кривичним делом угрожавање јавног саобраћаја.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Саобраћајна несрећа у којој је страдала Нина Рађеновић догодила се 6. јуна у Петроварадину када је на њу, док је прелазила коловоз ван обележеног пешачког прелаза у Прерадовићевој улици, аутомобилом налетео П. Р. из Сремских Карловаца који је управљо возилом ауди А3.

Одмах након несреће, око 21.15 часова, обавештена је Хитна помоћ која је на лицу места затекла девојку и пружила јој помоћ, а примењена је и кардиопулмонална реаимација. Након збирњавања, девојка је превезена на одељење реанимације у Ургентног центра КЦВ, где је, нажалост, подлегла повредама.

Фото: Дневник/Филип Бакић

Због ове трагедије, грађани Петроварадина, родбина и пријатељи трагично настрадале девојке покренули су протест „Правда за Нину“ и то на месту где је настрадала, јер су, како кажу, незадовољни начином на који се води истрага о овој несрећи.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести