Осумњичени за педофилију остаје иза решетака

Новосађанину Н. П. (49), осумњиченом да је учинио кривично дело недозвољених полних радњи, продужен је притвор до 30 дана, односно до 8. новембра, због опасности од понављања кривичног дела, сазнаје „Дневник”.
д
Фото: Dnevnik.rs

Њега је новосадска полиција ухапсила пре месец дана због сумње да је непримерено додиривао једну осмогодишњу девојчицу из комшилука.

По речима девојчицине мајке, њихова породица је очекивала да ће притвор бити продужен, а надају се да ће убрзо бити подигнута и оптужница.

– Надам се да ће оптужница бити подигнута чим извештај из скрин-собе буде достављен суду – каже за „Дневник” мајка осмогодишњакиње, и додаје да је девојчица саслушавана и да је оба пута поновила све што је и њој рекла.

Мајка каже да и даље не може да се опорави од шока после сазнања шта је доживела њена осмогодишња ћерка, и то од особе коју добро познаје и са чијом децом се дружи годинама.

Како смо након хапшења писали, случај сексуалног злостављања осмогодишњакиње полицији су пријавили родитељи девојчице, након чега је осумњичени Н. П., иначе комшија и породични пријатељ, ухапшен и задржан.

– Ми смо прве комшије. Његова жена ми је најбоља другарица, као сестре смо. Она је дивна жена, јако добра и пожртвована мајка и ја сам имала пуно поверење у њу, баш као и она у мене. И сматрам да она није ништа крива, да су и она и њихова деца жртве тог недела баш као и ми – испричала је након хапшења Н. П. за „Дневник” мајка злостављане девојчице.

Међутим, месец након немилог догађаја, по сазнањима до којих је дошао „Дневник”, дојучерашње другарице више нису у контакту. Из поузданих извора сазнајемо да је супруга осумњиченог прекинула сваки контакт с породицом девојчице коју је њен муж непримерено додиривао.

Подсетимо, две породице су живеле као једна. Куће су им једна до друге, деца су се дружила и одрастала заједно, делили су добро и зло, спавали једни код других... А онда је уследио шок, када је осмогодишња девојчица рекла својој мајци да не жели више да иде у породицу у коју је радо одлазила и где је волела да преспава.

За сексуално злостављање ћерке мајка је сазнала када је девојчица одбила да иде да преспава код породице свог друга, сина осумњиченог Н. П..

– Мама, ја теби морам нешто да испричам – рекла је девојчица својој мајци која је у том тренутку прала суђе. – Мама, ја не желим да спавам тамо, мени је непријатно са чика Н.

Осмогодишњакиња је потом почела да прича шта јој је чика Н. радио.

По њеним речима, „чика Н.” ју је непримерено додиривао три пута. Први пут је то било у мају ове године, када је девојчица спавала код комшија и породичних пријатеља. Иако је спавала у соби са синовима осумњиченог, њега то није спречило да приђе њеном кревету и, како је казала, открије је, скине јој пиyамицу и гаћице и почне да је дира по бутинама и гузи, а потом стави руку на њен полни орган.

Други пут ју је непримерено додиривао у јуну, када су две породице отишле на викендицу на Фрушкој гори, где су остали да преноће. По речима девојчице, и тог пута није била сма у соби. Осумњичени је и тада поновио дело за које је осумњичен, а није га зауставила ни чињеница да је с девојчицом у кревету била њена млађа сестра. Након боравка на Фрушкој гори, девојчица је избегавала да иде у комшилук. Међутим, мајка је то приписивала томе што је она била зрелија од свог друга, односно сина Н. П.

Трећи пут се догодило у ноћи између 5. и 6. септембра, након прославе пунолетства сина осумњиченог, за шта је закупио једу кућу на Ченеју.

– Када су се гости разишли, ми смо поспремили све и отишли на спавање. Он је негде у зору устао, отишао до моје ћерке, сео на кревет у којем је спавала, а она се у том тренутку пробудила и почела да плаче. Он је устао с кревета, и вероватно се уплашио да га не ухватимо у неделу и удаљио се. Када се дете мало смирило, пришао јој је и рекао „Спавај, спавај...” Тај пут је није додиривао, само ју је открио – испричала је мајка девојчице за „Дневник”.

Незванично сазнајемо да се девојчица полако враћа свом старом начину живота. Иако су биле приметне промене у њеном понашању, она је сада боље. Почела је да се игра с другарицама и да нормално функционише. Девојчици је предочено да није крива и да не треба да осећа стид и срамоту јер је била жртва сексуалног злостављања иако није била на гинеколошком прегледу јер је процењено да нема потребе излагати дете и тој врсти трауме пошто осумњичени није ишао до краја, што је и девојчица потврдила у свом исказу.

Иначе, као што смо већ писали, починиоци сексуалног злостављања су вешти и верзирани манипуланти, углавном особе на које се никад не би посумњало. Поједини психолози су мишљења да би сви педофили требало да буду јавно обележени и да би јавност требало да буде обавештена о томе где они живе и на којој адреси.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести