Осумњиченом за силовање продужен притвор до 22. септембра

А. П. (30) из Сремских Карловаца, осумњиченом за силовање деветогодишњег дечака, ванрасправно веће Вишег суда у Новом Саду поново је продужило је притвор.
 Kuća u naselju Čerat u Sremskim Karlovcima Foto: arhiva Dnevika
Фото: Кућа у насељу Черат у Сремским Карловцима Фото: архива Дневика

Њему је притвор продужен до 22. септембра да боравком на слободи не би могао утицати на сведоке, због бојазни од понављања дела и због узнемирења јавности.

Наиме, А. П., који је дечаков рођак, сумњичи се да је у ноћи између 14. и 15. јуна сексуално злостављао малишана. Како смо писали, сумња се да је он малишана одвео на једну рођенданску прославу у насељу Черат у Сремским Карловцима, где су се дуго задржали.

По незваничним сазнањима, кући га је вратио око четири сата ујутро, а на путу до куће осумњичени је дечака носио у наручју јер се дете није осећало добро. Док су прелазили преко ливаде, како се сумња, А. П. је напаствовао деветогодишњег рођака.

Када је малишана довео кући, он је одмах легао да спава и дуго није устајао из кревета, што је било неуобичајено и, самим тим, његовим родитељима постало сумњиво. Када се пробудио, дечак се пожалио да га јако боли стомак. Родитељи су га одвели код лекара на преглед, на којем је утврђено да има озбиљне повреде и да је сексуално злостављан. Након тога, случај је одмах пријављен полицији и малишан је дао исказ о ономе што му се догодило.

Инспектори су потом у оквиру истраге обавили разговор с више особа које су биле на рођенданском слављу и узели брисева за ДНК анализу, као и делове одеће.

Десетак дана касније полиција је ухапсила  А. П. који је, по незваничним сазнањима, тврдио да је био пијан и да се не сећа шта се те вечери догодило.

Тај гнусни чин потресао је и узнемирио житеље Сремских Карловаца.  Малишана је, након пуштања из Дечје болнице, преузео Центар за социјални рад. Најпре је био смештен у Сигурну дечју кућу, а затим у хранитељску породицу која је прошла специјализаовану обуку за бригу о деци с инвалидитетом. У Сремским Карловцима и даље не могу да верују да је рођак могао сексуално зло­стављати недужног дечака.

        Д. Николић

 

 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести