Откривена породица миграната у приколици камиона

БЕОГРАД: На граничном прелазу Батровци цариници данас открили у приколици турског камиона породицу миграната, брачни пар са двоје малолетне деце из Авганистана.
carina, tanjug
Фото: Tanjug

Како се наводи у саопштењу Управе царина, у последња два дана осујећено је неколико покушаја илегалног преласка преко границе на прелазима Шид и Батровци. 

Цариници су данас породицу затекли у камиону турских регистарских ознака који је превозио лешнике из Турске ка Швајцарској. 

"Пошто је сајла камиона била видно оштећена, цариницима је било јасно да се у товару највероватније крију илегални мигранти, што је и потврђено када су у приколици међу лешницима затекли брачни пар из Авганистана са двоје малолетне деце", објашњавају у Управи царина. 

Током јучерашњег дана, на излазу граничног прелаза Шид такође су забележена два покушаја илегалног преласка границе. 

Возач камиона бугарских регистарских ознака који је превозио металне конструкције од Бугарске до Словеније пријавио је цариницима трагове на приколици.

"Ушавши у товарни део камиона, цариници су затекли четворицу мушкараца који су им рекли да су из Авганистана", а мигранти су откривени у још једном камиону, такође бугарских регистарских ознака, који је превозио намештај из Бугарске за шпанско тржиште, наводи се у саопштењу Управе царина.

На истом прелазу је, подсећају, и 14. маја забележен покушај породичног преласка преко границе у камиону бугарских регистарских ознака који је саобраћао на релацији Бугарска - Шпанија превозећи стаклену амбалажу. 

"Захваљујући мобилном скенеру на чијем су се снимку виделе три људске силуете у приколици, откривена је и трочлана авганистанска породица, родитељи и дете предшколског узраста", наводе надлежни.

EUR/RSD 118.3347
Најновије вести