Малолетник палио кола и старца у Новом Саду, рушио споменике у Панчеву

НОВИ САД: Малолетном А. К. (15) из Новог Сада, за кога се сумња да је намерно запалио два аутомобила, после саслушања у новосадском Вишем суду за малолетнике, одређен је притвор до 30 дана. 
vatra pozar pixabay
Фото: Ilustracija, pixabay.com

Тај петнаестогодишњак се терети да је у протеклих неколико дана запалио два аутомобила, при чему су, у једном случају, ватром захваћена још два возила. Упркос брзој интервенцији ватрогасаца, возила су знатно оштећена, а причињена је и велика материјална штета.

Још увек није познато да ли је малолетни А. К. повезан и с паљењем „бе-ем-веа” у власништву једног новосадског полицајца. Подсетимо, тај аутомобил је у понедељак увече запаљено на углу Булевара Европе и Улице Олге Петров.

Како незванично сазнајемо, против тог тинејџера полиција је и прошле године подносила пријаву због намерног паљења аутомобила.

Реч је о малолетном лицу које је штићеник Дома за незбринуту децу „Споменак” у Панчеву, одакле је неколико пута бежао.

Иначе, А. К. се сумњичи и да је заједно с још два малолетна лица (16) и (12) из Новог Сада, у децембру прошле године у Булевару ослобођења запалио Драгутина Тодорчевића (64) из Футога, који је живео на улици. Дванаестогодишњак је такође смештен у Дому у Панчеву, а пред новосадским Основним судом у току је процес против његове мајке. Оптужни предлог је терети да је грубим занемаривањем своје дужности збрињавања и васпитања, запустила малолетну особу, осносно своје дете, о ком је морала да се стара.

Малолетни А. К. је штићеник Дома за незбринуту децу „Споменак” у Панчеву, одакле је неколико пута бежао

Осим прошлогодишњег инцидента у Новом Саду, А. К. се на терет ставља и да је недавно учествовао у рушењу 47 надргобних споменика на Јеврејском гробљу у Панчеву.

Подсећамо, вандали су у ноћи између 8. и 9. децембра ушли у гробље прескочивши ограду и демолирали чак 47 надгробних споменика и оштетили капелу. Њих је панчевачка полиција идентификовала и пронашла за мање од 24 сата од када је рушење пријављено.

Д. Н.

Zabrinuti
29.12.2017 • 08:46
Nezbrinut??? Pa zbrinite ga i to na duži period. Od njega neće biti bolji čovek.
Rudarko
29.12.2017 • 09:25
ako je uspeo da porusi 47 spomenika , spreman je da utovari 47 tona uglja u nekom od rudnika ili moze i na otvorenom kopu.
Viki
29.12.2017 • 09:36
Bruka od pravosudja.
EUR/RSD 118.5311
Најновије вести