Петорица од осморице Шиђана браниће се са слободе

Петорица од осморице младића из Шида, који су осумњичена за тучу испред једног угоститељског објекта, у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, у којој су Д. М. из Вајске и Н. Ш. из Чуруга задобили тешке повреде, а М. П. лакше, пуштени су јуче поподне из притвора и браниће се са слободе.
МУП Србије
Фото: МУП Србије

Како „Дневник“ сазнаје, из притвора су пуштени М. М., Н. Д., Д. Б. и Б. Н., који се терете да су у групи починили кривично дело насилничко понашање. Иначе, њима је притвор истицао 21. априла, али су пуштени раније јер је, према нашим сазнањима, испитан и последњи сведок, тако да су престали разлози због којих им је ова мера била изречена.

Бранилац једног од петорице осумњичених за ово кривично дело адвокат Горан Карадаревић потврдио је да су осумњичени пуштени да се у даљем поступку бране са слободе.

Преостала тројица Л. М., В. С. и М. Б., који се сумњиче за покушај тешког убиства, према нашим сазнањима, и даље се налазе у притвору.

Подсећамо, немили догађај испред једног угоститељског локала у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, догодио се 20. фебруара око 18 часова, а снимак бруталног пребијања тројице младића појавио се и на друштвеним мрежама. На снимку се види како неколико момака напада младиће који излазе из локала. Видео запис који се појавио на друштвеним мрежама је, како се претпоставља, са неке од камера видео надзора из те улице.

Као што смо писали, сумња се да је ова група младих тукла рукама и ногама тројицу младића, Д. М., Н. Ш. и М. П., с подручја Жабља и Бача и да су им задали убодне ране ножем, тако да су двојицу тешко, а једног лакше повредили.

Двојица тешко повређених превезени су у Ургентни центар Клиничког центра Војводине где је Н. Ш. (21) примљен с тешким телесним повредама у виду убодних рана у грудни кош, док је Д. М. (24) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у пределу грудног коша, рамена и повредама главе.

Брзом и ефикасном интервенцијом, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су, дан након инцидента, четворицу осумњичених. Лисице су прво стављене на руке Л. М. (20), Д. Н. (21), В. С. (20) и М. М. (21), из Шида, а два дана након туче, у Новом Саду и Шиду, ухапшена су још двојица њихових суграђана, Б. Д. (21) и М. М. (21). Након тога ухапшена су и преостала двојица осумњичених.

        Д. Николић

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести