Певачица ухапшена због скенирања банкомата у Аустралији

КАНБЕРА: Двоје српских туриста ухапшено је у Аустралији због коришћења софитицираног система којим су снимали како људи користе банкомате, а затим копирали податке и банковне картице и они су осуђени на 14 и 12 месеци затвора.
hapsenje lisice
Фото: МУП

Певачица Романа П. (45) и агент за продају некретнина Филип М. (40) сумњиче се да су током марта и априла поставили уређаје за снимање на три банкомата у Бризбејну, преноси аутралијски портал "9њуз".

Они су у Аустралији боравили као туристи где су запали у проблеме са новцем пре него што су смислили план како да "напуне своје новчанике", изјавио је судија Окружног суда у Бризбејну Пол Смит.

Они су на тај начин прикупили банковне податке 35 особа.

Филип М. је признао кривицу за 18 тачака оптужнице, Романа П. за 16 и они ће, поред тога што ће морати да врате новац, морати у затвор - Филип М. 14 месеци, Романа П. 12. месеци, односно биће пуштена условно после три месеца.

Полиција је, након што је техничар пронашао нелегалне уређаје на банкомату, претресом стана у Спринг Хилу где су њих двоје одсели, пронашла обележене новчанице у вредности 23.500 аустралијских долара, уређаје за снимање картица, картице за складиштење података на којима су пронађени снимци купаца на банкоматима, личне банкарске податке клијената у банкама и алатке за инсталирање додатних уређаја.

Полицајци су открили да је Филип М. најпре извиђао банкомат, да би се два дана касније вратио и са хируршком маском поставио уређаје.

Судија Смит оцени је да је цеопоступак био веома софистицирано осмишљен и да је цео систем омогућио Филипу М. и Романи П. да незаконито снимају људе који користе банкомате.

Они су на пресуде поднели жалбе, али су оне одбијене.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести