Почело суђење за силовање шеснаестогодишњака

Након завршене истраге, у новосадском Вишем суду почело је суђење М. М. (28) из Новог Сада, који је се терети за приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, силовање и неовлашћено држање и омогућавање уживања опојних дрога.
sud
Фото: Dnevnik.rs

Први главни претрес, како “Дневник” сазнаје, одржан је у понедељак, а наредни је заказан за 4. јун. Шта се дешаво на претресу остаће непознатео, јер је суђење затворено за јавност и тако ће бити до краја поступка с обзиром на то да је жртва малолетно лице.

Иначе, против окривљеног М. М. Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу 1. фебруара ове године због постојања оправдане сумње да је учинио кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, продужено кривично дело силовање, продужено кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, продужено кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

М. М. се налази иза решетака од хапшења, а последњи пут му је притвор продуже до 2. јула. Како што смо раније писали, сумња се да је М. М. у свом стану застрашивањем принудио на сексуални однос шеснаестогодишњег Новосађанина, са којим је ступио у контакт преко једне друштвене мреже.

Према незваничним информацијама, осумњиченог је полицији пријавио малолетник који је био жртва, а претресом стана осумњиченог пронађено је око 25 грама марихуане.

Подсетимо, оснивач Фондације “Тијана Јурић” Игор Јурић писао је 7. августа на свом Твитер налогу о хапшењу Новом Саду.

„Нема тих пара које могу да замене онај осећај када из руку педофила истргнеш дете и спасиш га, вратиш га животу и породици, а зликовца стрпаш иза решетака. Данас је у Новом Саду пао још један педофил. И остали ће доћи на ред”, написао је тада Јурић.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести