Почиње суђење окривљеном за троструко убиство на  Телепу

У новосадском Вишем суду данас ће бити одржано припремно рочиште у случају троструког убиства, за које је оптужен Горан Јанковић из Новог Сада. На овом рочишту утврдиће се неспорне чињенице и одредити почетак главног претреса (суђења).
1
Фото: Хапшење окривљеног Горана Јанковића

Сходно законском решењу, на том рочишту јавност ће бити искључена.

Реч је о једном од најтежих злочина који су се догодили, не само у Новом Саду него и у Србији.

Оптужница против Горана Јанковића, осумњиченог за убиство супруге, таште и таста у њиховој породичној кући у Улици Петефи Шандора на новосадском Телепу, подигнута је 22. августа. Јанковић се терети за кривично дело тешког убиства, за шта је запрећена казна затвора од најмање десет година до 40.

Иначе, осумњичени за троструко убиство се након крвавог пира скривао од полиције, а у притвору је од хапшења на Рибарском острву 27. маја.

Подсетимо, Горан Јанковић је осумњичен да је 24. маја у јутарњим сатима у кући у Улици Петефи Шандора 156б тупим предметом усмртио супругу Мирјану, таста Бранислава и ташту Наду Пајић, после чега је побегао. Он је тог јутра дошао до куће Мирјаниних родитеља, упркос мери забране приласка и комуницирања јер га је супруга пријавила за насиље у породици.

Убиство, које је шокирало јавност, догодило се наочиглед његових и Мирјаниних малолетних синова од три и десет година.

Чим се сазнало за тај незапамћени злочин, полиција је издала потерницу и дала се у потрагу за осумњиченим, у којој су учествовале све расположиве јединице новосадске полиције и Жандармерије, а био је ангажован и хеликоптер, који је свакодневно надлетао град и околину.

Полиција је била распоређена, како испред куће у којој су живели Пајићи на Телепу, тако и дуж Ветерничке улице на оближњим Адицама, у којој је живео осумњичени.

Иако се претпостављало да је осумњичени за троструко убиство могао извршити и самоубиство или да је побегао преко границе, испоставило се да се крио на једном старом броду, усидреном на улазу у Рибарац. Ухапшен је четири дана касније на том броду на Дунаву, а код њега је наводно пронађен и нож. Приликом хапшења није пружао отпор.

Фото: Убијени Нада, Мирјана и Бранислав Пајић

Како смо непосредно после тога сазнали од власника бродића на том делу Дунава, није искључено да се осумњичени ту мувао и скривао већ дан после злочина јер су тог дана он и комшије видели неког мушкарца на том пловилу, али нису придавали томе велики значај. Један од власника бродића додао је да је посумњао да нешто није у реду када је дан пре хапшења видео да на комшијском броду ради телевизор.

– Позвао сам одмах комшију и рекао да је телевизор на његовом броду укључен – сазнали смо тада од једног лађара. – Он ми је одговорио да мисли да га је искључио када је последњи пут био, али да ће послати сина да провери да ли је све у реду. Син је дошао, искључио ТВ и отишао, да би се, сутрадан пре подне, вратио да провери по дану да ли је све у реду и имао је шта да види. Чим је отворио врата, угледао је непознатог мушкарца. На сву срећу, ту се нашла и полиција и ухапсила осумњиченог.

На саслушању у полицији, како смо тада незванично сазнали, Јанковић је био смирен и није показао кајање. По ономе што је испричао оперативцима, наводно га је изреволтирало то што га је жена 11. маја пријавила полицији за насиље у породици, и с тим није могао да се помири па је због тога почео да пије.

Оптужница против Горана Јанковића, осумњиченог за убиство супруге, таште и таста у њиховој породичној кући у Улици Петефи Шандора на новосадском Телепу, подигнута је 22. августа. Јанковић се терети за кривично дело тешког убиства, за шта је запрећена казна затвора од најмање десет година до 40

Јанковић је, како смо сазнали незванично, признао да је таста и ташту убио чекићем, а да је Мирјану најпре тукао и давио и да је на њој искалио сав бес. Наводно, није имао намеру да се сам преда полицији и због тога се скривао. Није могао да побегне у иностранство јер није имао пасош код себе и није могао легално прећи границу.

Д. Николић

Фото: архива Дневника

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести