Подигнута оптужница против осморке из Шида због пребијања тројице младића

Новосадско Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против осморице младића из Шида који се терете за тучу испред једног угоститељског објекта, у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, у којој су Д. М. из Вајске и Н. Ш. из Чуруга задобили тешке повреде, а М. П. лакше.
tuca ns
Фото: Printscreen

- Више јавно тужилаштво је подигло оптужницу против Б. Д. због оправдане сумње да је извршио кривично дело тешко убиство у покушају из чл. 114 ст. 1 тач. 2 и 11 КЗ, те против Л. М. и Н. Б. због кривичног дела тешко убиство у покушају из чл. 114 ст. 1 тач. 2 КЗ, као и против М. М., М. М., В. С., Д. Н. и Б. М. због кривичног дела насилничко понашање из чл. 344 ст. 2 у вези са ст. 1 КЗ и кривичног дела тешка телесна повреда из чл. 121 ст. 1 у вези са чл. 33 КЗ - саопштило је новосадско Више јавно тужилаштво.

Како наводе у Вишем јавном тужилаштву, окривљенима се на терет ставља да су дана 20. фебруара, у Новом Саду, у Улици Лазе Телечког, испред угоститељског објекта „Лазин сокак“, у групи злостављали и вршили насиље према више оштећених лица, те изазивањем туче и безобзирним понашањем знатније угрозили спокојство грађана и теже реметили јавни ред и мир, у ком догађају је тешко телесно повређен оштећени Д. М., кога су покушали да лише живота окривљени Л. М., Б. Д. и Н. Б., док је окривљени Б. Д. покушао да лиши живота више лица и то оштећене Д. М., Н. Ш. и П. М., задајући им оштрим предметом убодне ране у пределима тела у којима се налази више виталних органа.

Тројици од осморице младића из Шида се налазе иза решетака, док су преостала петорица пуштена из притвора јер су саслушани сви сведоци.

Како је за “Дневник” раније потврдила портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, притвор је продужен Б. Д. до 22. маја, а Л. М. и Н. Б. до 21. маја.

Са слободе се у даљем поступку бране В. С., М. М., Д. Н., М. М. и Б. М., који се терете да су у групи починили кривично дело насилничко понашање.

Подсетимо, немили догађај испред једног угоститељског локала у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, догодио се 20. фебруара око 18 часова, а снимак бруталног пребијања тројице младића појавио се и на друштвеним мрежама. На снимку се види како неколико момака напада младиће који излазе из локала. Видео запис који се појавио на друштвеним мрежама је, како се претпоставља, са неке од камера видео надзора из те улице.

Као што смо већ писали, сумња се да је осморка из Шида тукла рукама и ногама тројицу младића, Д. М., Н. Ш. и М. П., са подручја Жабља и Бача и да су им задали убодне ране ножем, тако да су двојицу тешко, а једног лакше повредили. Двојица тешко повређених младића, након инцидента, превезени су у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где је Ш. Н. (21) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у грудни кош, док је Д. М. (24) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у пределу грудног коша, рамена и повредама главе.

Брзом и ефикасном интервенцијом, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су, дан након инцидента, четворицу осумњичених. Лисице су прво стављене на руке Л. М. (20), Д. Н. (21), В. С. (20) и М. М. (21), из Шида, а два дана након туче, у Новом Саду и Шиду, ухапшена су још двојица њихових суграђана, Б. Д. (21) и М. М. (21). Након тога, ухапшена су и преостала двојица осумњичених Б. М. и Н. Б..

Д. Николић

Goran
15.05.2021 • 12:12
Za ovo treba dati dozivotnu kaznu!! Pa se onda huliganisi u zatvoru. Uzas!
s
17.05.2021 • 14:34
brini se o svojoj deci, bolje bi ti bilo..slepcino
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести