Подигнута оптужница против убице жене и сина 

БЕОГРАД:  Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против Марка Николића који је летос убио бившу супругу Мају Ђорђевић и њиховог сина Михаила испред Центра за социјални рад у Раковици. 
Više javno tužilaštvo, Beograd Foto: Više javno tužilaštvo, Beograd
Фото: Више јавно тужилаштво, Београд Фото: Више јавно тужилаштво, Београд

Николићу се не на терет ставља кривично дело тешко убиство, прецизирала је за Танјуг портпарол тужилаштва Татјана Секулић. За тешко убиство законом је запрећена казна затвора од најмање 10 година или казна затвора од 30 до 40 година затвора. 

Оптужница иде најпре у суд на потврђивање, након чега би требало да се закаже суђење. Николић је у притвору од хапшења одмах након злочина. Николић је наочиглед бројних пролазника 12. јула поподне убио жену избовши је ножем, док је своје четворогодишње дете задавио.

Том приликом тешко је ножем повредио троје радника Центра за социјални рад и једног пролазника, који су покушали да зауставе насиље. 

Нападача су најпре савладала двојица комуналних полицајаца, а затим је ухапшен. Николићу је иначе дан након убиства требало да почне суђење пред Другим основним судом у Београду због насиља у породици, односно насиља које је извршио управо над убијеном женом.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести