Подигнута оптужница за сексуално злостављање деветогодишњака

НОВИ САД: Новосадско Више јавно тужилаштво подигло је 13. октобра отужницу против А. П. (30) из Сремских Карловаца, осумњиченог  да је сексуално злостављао деветогодишњег дечака из истог места, иначе његовог рођака.
1
Фото: Dnevnik.rs

Такође, А. П. остаје иза решетака јер му је притвор поново продужен до 13. новембра.

Подсетимо, претходно му је притвор био продужен до данас да боравком на слободи не би могао да утиче на сведоке, због бојазни од понављања дела, као и због узнемирења јавности.

Као што смо писали, током истраге испитани су сви сведоци за које је тужилаштво сматрало да имају непосредна сазнања неопходна за кривични поступак. Достављени су и сви неопходни налази и мишљења тима за судску психијатрију.

А. П. се сумњичи се да је у ноћи између 14. и 15. јуна сексуално злостављао малишана. Он га је одвео на једну рођенданску прославу у насељу Дока - Черат у Сремским Карловцима, где је било доста гостију, а кући га је вратио око четири сата ујутро. На путу до куће, према незваничним сазнањима, А. П. је дечака носио у наручју, јер се дете није осећало добро, а онда је, док су прелазили преко ливаде, како се сумња, напаствовао малишана, после чега га је одвео кући.

Дечак је, по повратку кући, одмах легао да спава и дуго није устајао из кревета, што је његовим родитељима, посебно мајци било сумњиво. Када је рекао да је дуже спавао него што је имао обичај јер га јако боли стомак, родитељи су га одвели код лекара на преглед, на којем је утврђено да има озбиљне повреде и да је сексуално злостављан.

Након тога случај је пријављен полицији.

Упркос томе што малишан отежано говори због проблема са слухом, дао је исказ о ономе што му се догодило, а инспектори су, после тога  обавили разговор с више особа које су присуствовале рођенданском слављу. Узети су брисеви за ДНК анализу, као и делови одеће. Десетак дана касније ухапшен је дечаков рођак А. П., који га је и одвео на прославу.

Према незваничним сазнањима, осумњичени А. П. је након привођења тврдио да је био пијан и да се не сећа шта се те вечери догодило.  

Д. Николић

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести