Подигнута оптужница за силовавање младића у Белој Цркви

ПАНЧЕВО: Више јавно тужилаштво у Панчеву подигло је оптужницу против Н. М. (22) из околине Панчева и М. Н. (22) из Беле Цркве којом их терети да су у ноћи између 28. и 29. септембра прошле године силовали и малтретирали 19-годишњег младића из Беле Цркве, након чега су га опљачкали.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Обојица се оптужницом терете за кривична дела силовање (за које је запрећена казна затовра од пет до 15 година) и разбојништво (за које им прети затворска казна од две до 10 година), наводи се у информацији тужилаштва досталвјеној Танјугу.

Окривљенима се ставља на терет да су у вечери између 28. и 29. септембра прошле године у Белој Цркви на нарочито свиреп и понижавајући начин силом и претњом принудили оштећеног младића на полне односе, коме су том приликом нанели и тешке телесне повреде, наводи тужилаштво.

Такође су му силом и претњом одузели фармерке и мобилни телефон у намери да себи прибаве противправну имовинаку корист.

Оптужница је предата Вишем суду у Панчеву почетком марта и тренутно је у поступку испитивања, те још увек није потврђена.

Н. М. и М. Н. је продужен притвор због опасности да ће у кратком року поновити кривично дело, као и због узнемирења јавности.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести