ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО СТАРИЦЕ У АПАТИНУ Задао жртви 16 убодних рана

Више јавно тужилаштво у Сомбору подигло је оптужницу против двадесетосмогодишњег П. Б. из Апатина, који се терети да је почетком марта усмртио суграђанку Босиљку М. (83), сазнаје „Дневник”.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Према речима портпарола Вишег суда у Сомбору Манеле Оперта Подунавац, оптужница је потврђена, али није ступила на правну снагу.

Њему је, према нашим сазнањима, притвор поново продужен и може да траје до 10. октобра због постојања особитих околности које указују да би боравком на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривично дело.

Такође, постоји и основана сумња да је окривљени лишио живота покојну оштећену из користољубља, као и на свиреп и подмукао начин, задајући јој више убода ножем по телу. Наиме, несрећна жена је задобила 16 убодних рана, услед којих је преминула, а трпела је јаке болове и психичке патње.

П. Б. остаје иза решетака и због сумње да је починио тешко убиство за које је запрећена затворска казна од најмање 10 година или доживотни затвор, а немили догађај је довео до узнемирења јавности.

Подсетимо, ово убиство је довело до узнемирења становника Апатина, које је мање место, имајући у виду да је П. Б. лишио живота старију жену, као и чињеницу да су о томе извештавала и средства јавног информисања, па и са националном покривеношћу.


Мештани сумњају у користољубље

Поједини житељи Апатина кажу да је мотив злочина користољубље, јер је старица имала апартмане у Црној Гори које је издавала. Наводно је, према чаршијским причама, продала ту кућу с апартманима, те је осумњичени, како се претпоставља, помислио да има пуно пара. Међутим, пријатељи породице страдале старице су то демантовали. Како кажу, покојна старица није имала велики новац, живела је од пензије и унукине плате.


Иначе, беживотно тело Босиљке М. пронађено је 6. марта у јутарњим часовима у породичној кући у Апатину, а за њено убиство осумњичен је П. Б., школски друг њене унуке. Према речима комшија, крваво тело бака Босиљке, прекривено ћебадима, пронашла је комшиница са којом је иначе бака редовно пила кафу, а на месту злочина пронађен је и нож којим је почињено убиство.

Према незваничним информацијама, П. Б. је идентификован на основу ДНК трагова, а откривено је и да је до куће жртве дошао црвеним пунтом, с којим се и удаљио с места злочина. Код ухапшеног у кући наводно су нађени крвава дуксерица и фармерке, али и обућа које је користио приликом злочина.

Бака Босиљку комшије описују као крхку, полуслепу, али бистру старицу, која је имала врло тежак живот, посебно последњу деценију, у којој је изгубила најрођеније: сина, супруга и снају. Остала јој је само унука с којом је живела.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести