Полиција на Градини запленила 260 кила марихуане

БЕОГРАД: Полиција је у две одвојене акције, запленили скоро 260 килограма марихуане, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уз информацију да је скоро 205 килограма пронађено на прелазу Градина код двоје италијанских држављана који су ухапшени.
marihuana
Фото: МУП

У добро организованим полицијских акцијама на територији Србије полиција је успела да заплени значајнију количину наркотика. На Граничном прелазу Градина, полицијски службеници граничне полиције запленили су око 205 килограма дроге, док су припадници београдске полиције запленили око 54 килограма, рекао је министар.

Он је истакао да је борба припадника полиције против нарко-трафикинга у последњих неколико година изузетно запажена и да очекује да буде још снажнија.

Министар је захвалио свим полицајцима који свакодневно раде на терену, који се боре да нарко-дилери немају слободу на улицама и не дозвољавају им да нуде дрогу деци.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе граничне полиције, запленили су скоро 205 килограма марихуане и ухапсили италијанске држављане А. Г. (60) и А. М. (47) осумњичене за неовлашћену производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је на прелазу Градина, прегледом камп возила којим је управљао осумњичени А. Г. док се А. М. налазила на месту сувозача, пронашла и запленила укупно 204,7 килограма марихуане.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Пироту.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести