ПОСЛЕДЊИ ПОЉУБАЦ НЕУТЕШНЕ МАЈКЕ Најпотресније СВЕДОЧЕЊЕ РОДИТЕЉА деце убијене у "Рибникару" (ФОТО)

БЕОГРАД: У Вишем суду у Београду данас је сведочењем родитеља једне од убијених девојчица 3. маја у ОШ Рибникар настављено суђење у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је у поменутој школи убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.
а
Фото: Tanjug

Данас су сведочили Нинела Радичевић и Иван Божовић који су испричали све што им се десило тог 3. маја, односно како је њихова ћерка отишла у школу и како су се осећали након сазнања да им је дете убијено.    

Причајући о породици Кецмановић они су рекли да то што родитељи нису приметили да малолетни К.К. спрема молотовљеве коктеле у соби и припрема тај масакр, говори о томе каква је то породица.

Током сведочења осврнули су се и на директорку школе, педагога и психолога и навели да им није јасно како они нису препознали да нешто није у реду са К.К.

Детаљно су испричали како је овај догађај утицао на њихову породицу, како су се осећали тада и да време није смањило њихову бол.

Фото: Танјуг/Драган и Нина Кобиљски

У судници је присутан велики број медија и пријатеља породица убијене деце.

Најпотреснија сцена у судници догодила се када је Нинела Радичевић рекла и да је први пут своју ћерку пољубила 6. маја пре 12 година, а последњи 6. маја ове године када је спремала сахрану. Након ових њених речи сви присутни у судници су заплакали.

Судија је одредила паузу након које ће сведочити породица Чикић.

Родитељи убијеног дечака сведочили на суђењу

Након паузе и сведочења Нинеле Радичевић и Ивана Божовића, сведочили су и Сузана Стојиљковиц Чикић и Милош Чикић родитељи једног од дечака који је убијен.

Они су такође детаљно причали о свом сину и њиховом односу пре догађаја, као и како изгледа њихов живот сада.

Мајка убијеног дечака је посебно истакла да је током испитивања К.К, у кривичном поступку против његовог оца, она постављала питања и код њега приметила хладноћу.

Како је навела, К.К. је на њено питање да ли зна да јој је убио сина, хладно одговорио да зна, као и да је мајка која је седела поред њега, такође имала исти израз лица све време током тог саслушања.

Фото: Танјуг/Милош и Сузана Чикић

Стојиљковић Чикић је рекла да их та хладноћа породице Кецмановић погађа.

Милош Чикић сматра да се из полицијског извештаја види да је К.К. пуцао са великом прецизношћу за коју је потребно огромно тренирање, односно обучавање.

Он је казао да су деца малолетном убици биле покретне мете.

  Према његовим наводима, деца која су ишла са К.К. у разред причала су да је он чудан, односно као да је лик из игрице којим руководи рачунар.

 Судија је одредила још једну паузу након које ће чланови породица убијене деце наставити сведочења.

Тужбу у овом спору за накнаду штете поднело је укупно 27 тужилаца, односно чланова породице жртава масакра, а тужени су малолетник и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Тужба је поднета у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Овом тужбом је затражена и новчана рента односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови - и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

У парничном поступку против дечакове мајке, Виши суд у Београду донео је решење о привременој мери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Више јавно тужилаштво у Београду је 10.октобра подигло оптужницу против оца и мајке дечака, као и власника и инструктора стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Решење о потврђивању оптужнице постало је правоснажно, па се очекује да Виши суд у Београду ускоро закаже почетак суђења и у том кривичном поступку.

У овом суду води се још једно суђење по тужби против породице Кецмановић, школе и државе, коју су поднели чланови породице Дукић, чија девојчице је убијена у школи.

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести