Потврђена друга оптужница против Беливукове групе

БЕОГРАД: Виши суд у Београду потврдио је нову оптужницу,другу по реду, против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 10 припадника њихове организоване криминалне групе којом се терете за убиство Николе Митића у августу 2020. године и Горана Михајловића у априлу 2019. године.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

Тужилаштво за организовани криминал поднело је суду оптужницу 13. априла на потврђивање, а оптужницу је решењем потврдило кривично ванпретресно веће Специјалног суда у Београду.

На ово решење окривљени и њихови браниоци имају право да изјаве жалбу Апелационом суду у року од три дана.

Овом оптужницом обухваћен је и Сенад Решовић, припадник групе који је ухапшен у октобру прошле године, док су сви остали оптужени у притвору од 4. фебруара 2021. године и првом оптужницом, по којој треба да им почне суђење крајем априла, терете се за пет тешких убистава, трговину дрогом, отмице, силовање и оружје.

Такође је обухваћен и Драган Митровић који је ухапшен када и Решовић, али због сумње за саизвршилаштво у убиству Здравка Радојевића, које је већ обухваћено поменутом, потврђеном оптужницом против Беливукове групе. Поред Беливука, Миљковића и Решовића за убиство Николе Митића и Горана Михајловића оптужени су Владо Драганић, Милош Будимир, Срђан Лалић, Дејан Тешић, Владимир Грек и Алекса Стошић и Драган Митровић и двојица окривљених сарадника Никола Спасојевић и Бојан Хрватин.

Решовић (34) звани Секи сумњичи се да је са Беливуком и Миљковићем 10. августа 2020. године испред америчке амбасаде отео, а касније и убио Николу Митића у кући у Ритопеку.

Беливуку, Миљковићу и још 28-рици припадника њихове групе припремним рочиштем 26. априла треба да почне суђење по првој оптужници.

Њом су оптужени за убиство Александра Глигоријевића Пукија, Лазара Вукичевића, Горана Величковића , Милана Љепоје и Здравка Раођевића.

Против Беливука, Миљковића и појединих припадника ове групе од јануара се води истрага и за убиство Горана Михајловића у априлу 2019. године, као и још једна истрага за прање новца.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести