Потврђена оптужница у предмету Јовањица 2

БЕОГРАД: Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду - Посебно одељење за организовани криминал, потврдило је оптужницу Тужилаштва за организовани криминал против власника имања "Јовањица" Предрага Колувије и других окривљених у предмету "Јовањица 2", саопштио је данас тај суд.
predrag koluvija.jpg
Фото: Youtube Printscreen

Оптужница је потврђена на седници већа одржаној 12. јануара 2021. године.

"Испитујући оптужницу Тужилаштва за организовани криминал кривично ванпретресно веће је стало на становиште да докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка, по свом квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из чињеничног описа кривичног дела које им се оптужницом ставља на терет", наводи суд.

Додаје се да су испуњени неопходни материјални услови за оптужење у конкретном случају.

Против овог решења суда окривљени и њихови браниоци могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема решења.

Суд наводи да је оптужницом Тужилаштва за организовани криминал од 24. новембра 2020. године обухваћено више лица припадника БИА, полиције, као и окривљени Предраг Колувија.

Њима је стављено на терет више кривичних дела, међу којима је крвично дело удруживање ради вршења кривичних дела, фалсификовање службене исправе и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Предраг Колувија, већински власник пољопривредног добра "Јовањица" оптужен је да је организовао криминалну групу која је неовлашћено производила и продавала наркотике.

EUR/RSD 117.5712
Најновије вести