Правоснажно осуђена група која је крала аутобусе и камионе по Европи

БЕОГРАД: Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио четири припадника организоване криминалне групе на казне затвора, јер су 2010. године по Европи крали камионе и аутобусе, транспортовали у Србију и продавали у иностранству.
pravda
Фото: pixabay.com

Драган Дулић, који је означен као вођа организоване криминалне групе, правоснажно је осуђен на казну затвора од три године због извршења продуженог кривичног дела тешка крађа, те му је изречена и мера безбедности одузимања пет међународних дозвола за транспорт, бланко саобраћајних дозвола, бланко међународне карте за осигурање аутомобила и бланко оверена полиса осигурања.

За исто кривично дело осуђени су Анте Камењашевић на казну затвора од годину и три месеца, Данијел Чалић и Бранка Керавица на казну затвора од по годину дана.

Другостепени суд је према Камењашевићу одбио оптужбу за кривично дело теска крађа у саизвршилаштву и потврдио део првостепене пресуде којом је Радослав Олујић ослобођен оптужбе да је током априла 2010. године у Новом Саду и Загребу, заједно са Стеваном Дулићем, Керавицом и сада осуђеним Аленом Манојловићем, извршио кривично дело тешка крађа.

Првостепени суд је према Александру Дулићу одбио оптужбу да је у децембру и у новембру 2010. године у Новом Саду и Бечу у склопу организоване криминалне групе починио кривично дело тешка крађа и тешка крађа у покушају.

Такође, првостепени суд је одбио оптужбу према Драгану Дулићу и Александру Дулићу да су 20. новембра 2010. године у Бечу, извршили кривично дело посебни случајеви фалсификовања.

Према ставу Апелационог суда, Стеван Дулић, према коме је оптужница одбачена, те Драган Дулић од јула месеца до краја 2010. године јесу организатори ове организоване криминалне групе, а њени припадници су Керавица и Камењашевић.

Драган Дулић, Бранка Керавица и Анте Камењашевић су оглашени кривим што су од априла до децембра 2010. године на територији Шпаније, Италије, Аустрије, Словеније, Хрватске, Србије и других земаља Европе, ради стицања финансијске користи, крали аутобусе и камионе, те на њима преправљали идентификациону ознаку, бројеве шасија и мотора, стављајући лажне таблице и продавали их.

 

 

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести