Председник Вишег суда у Београду изабран за судију ВКС

БЕОГРАД: Високи савет судства (ВСС) изабрао је данас председника Вишег суда у Београду Александра Степановића за судију Врховног касационог суда, објављено је данас на сајту ВСС.
visoki savet sudstva, tanjug
Фото: Tanjug

Степановић је 2013. године био избран за судију Апелационог суда у Београду, а пре тога је био судија Вишег суда у Београду.За вршиоца функције председника Вишег суда у Београду именован је у априлу 2013. а на ту функцију је избран годину дана касније, у мају 2014.

На данашњој седници Високи савет судства је донео одлуку о избору за судије Врховног касационог суда и Јелице Бојанић Керкез која је судија Апелационог суда у Новом Саду и Јасмине Васовић која је судија Апелационог суда у Београду.

Такође за Прекршајни суд је изабрано седам судија: Вера Цвјетковић и Мирјана Стојановић - судије Прекршајног суда у Нишу, Наташа Мараш Керавица - судија Прекршајног суда у Новом Саду, Бранка Митровић - судија Прекршајног суда у Чачку, Миланка Милић - судија Прекршајног суда у Крагујевцу, Марија Мимица- судија Прекршајног суда у Београду и Зорица Стојковић - саветник у Врховном касационом суду.

ВСС је донео и одлуку избору двоје судија за Привредни апелациони суд, а то су судије Привредног суда у Београду Бранка Жерајић и Маја Живковић.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести