Преминуо монструм из Раковице

Марко Николић (43) из Бео­града, који је у јулу 2017. године усред бела дана убио бившу супругу Мају Ђорђевић (38) и њиховог четворогодишњег сина Михаила испред Центра за социјални рад у београдској општини Раковица, у суботу касно увече подлегао је повредама које се себи задао у ћелији Централног затвора.
nikolic
Фото: Youtube Printscreen

Николић је у суботу, пошто је покушао да се убије, хитно превезен у Ургентни центар. Лекари су га одмах подвргли операцији, која је трајала неколико сати. Након завршене интервенције, негде пре 20 часова, пребачен је на Одељење интезивне неге, где је и провео своје последње сате, а преминуо је у 22.30.

Цимер ког је повредио у самоодбрани када је покушао да му одузме стакло којим је себи пререзао гркљан, није у животној опасности.

Он је раније поломио парче стакла с огледала у купатилу собе у Централном затвору и пререзао себи врат. Тројица мушкараца који су с њим у соби, одмах су реаговали, као и командири, који су позвали Хитну помоћ.

Фото: Youtube Printscreen

Николића је екипа Хитне помоћи превезла у Ургентни центар, где је хитно подвргнут операцији.

Оптужницу против Николића Више јавно тужилаштво подигло је крајем новембра, а он се теретио за дело тешког убиства, за које је запрећена казна до 40 година робије.

Николић је, иначе, у притвору био од јула, када је ухапшен испред раковичког Центра за социјални рад након што је починио стравични злочин, када је и саслушан. Он се тада бранио ћутањем, а по незваничним информацијама, био је у тешком психофизичком стању. Ћелију је неко време делио с осумњиченим за убиство певачице Јелене Марјановић, њеним супругом Зораном, као и са затвореницима осумњиченим за насиље у породици и поседовање оружја.

Да подсетимо, полиција је Николића ухапсила непосредно након што је 12. јула испред Центра за социјални рад у Раковици ножем насмрт избо бившу жену, с којом је имао сина, и ранио двоје запослених у тој институцији. У тренутку крвавог пира, патрола Комуналне полиције пролазила је туда у својој редовној контроли. Зауставили су се на паркингу код Општине, када су и угледали мушкарца како ножем убада жену. Они су га убрзо савладали, везали и сачекали полицију.

Х. Д.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести