Претучен радник Инфраструктуре железница Србије у Параћину

БЕОГРАД: Група хулигана ноћас је физички напала и претукла радника "Инфраструктуре железница Србије" С.Ђ. док је радио и том приликом му нанела више повреда по глави и поломила нос, саопштено је из Инфраструктуре железнице Србије.
nasilje tuca pixabay
Фото: pixabay.com

Како се наводи, он је ноћас у 2.00 сата изашао на терен у Параћину како би интервенисао и отклонио сметње на сигнално-сигурносним уређајима између железничких станица Параћин и Ћићевац, када га је напала група хилигана и нанела му више повреда.

Наводи се и да су нападачи запосленог С.Ђ. држали двадесетак минута затвореног и претили му да не пријављује случај који се догодио.

С.Ђ. се тренутно налази на кућном лечењу и опоравља од добијених повреда.

Полиција је извршила увиђај на месту напада на радника, а из Инфраструктуре железнице Србије наводе да очекују брзу и ефикасну реакцију надлежних државних органа, како би починиоци у што крађем року били најпре идентификовани и приведени, а затим и најстроже кажњени.

"Најоштрије осуђујемо овакав разбојнички напад на железничара у Параћину, који је обављао своје радне задатке и послове од изузетне важности за безбедност и функционисање железничког саобраћаја. Сваки овакав случај није само физички напад на запослене у овој компанији, већ представља и директан насртај на железничку имовину и угрожава функционисање и безбедност железничког саобраћаја", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести