Примили мито да одложе искључење струје и умање рачун

КРАЉЕВО: Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су М.М. (23) због постојања основа сумње да је починио кривично дело примање мита и Н.Б. (47) због постојања основа сумње да је починила кривично дело примање мита у помагању.
struja.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Сумња се да је М.М, као одговорно лице службе за пријем и контролу мерних места у Електродистрибуцији Јагодина, 16. августа тражио и примио новац у износу од 500 евра, како би одложио искључење електричне енергије у угоститељском објекту у Свилајнцу, који је у власништву оштећеног, саопштио је МУП.

Сумња се и да је М.М. 20. августа захтевао од оштећеног новац у износу од 500 евра, како би му умањио обрачун утрошка електричне енергије.

Ухапшена Н.Б, запослена у "ЕПС Снадбевање" у Свилајнцу, сумњичи се да је пружила помоћ М.М. приликом извршења кривичног дела на тај начин што је 16. и 21. августа преузела новац од оштећеног. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, по чијем истеку ће уз кривичну пријаву бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву.

EUR/RSD 117.7330
Најновије вести