Притвор малолетнику који је учествовао у отмици тинејџера

Седамнаестогодишњаку који је јуче ухапшен са М. Р. (20), С. Б. Ђ. (20), Г. Б. (20) због отмице осамнаестогодишњака из Сремске Каменице, након саслушања, одређен је притвор до 30 дана, сазнаје „Дневник“.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

- Малолетнику од 17 година је због основане сумње да је извршио кривично дело отмица, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана, због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке, због особитих околности које указују да би могао у кратком временском периоду да понови кривично дело и због начина извршења и тежине кривичног дела који су довели до узнемирења јавности – појашњава за наш лист портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин.

Подсетимо, седамнаестогодишњак је ухапшен заједно са тројицом двадесетогодишњака због сумње да су отели тинејџера из Сремске Каменице.

Отмицу је, у ноћи између суботе и недље, око 3.30 часова, пријавио полицији отац отетог младића, коме су отмичари тражили 200.000 евра како би му вратили сина.

После интензивне потраге на подручју града, полиција је на Клиси, у гепеку аутомобила, пронашла неповређеног младића и ухапсила осумњичене Новосађане М. Р, С. Б. Ђ, Г. Б. и једног седамнаестогодишњака.

М. Р, С. Б. Ђ, и Г. Б. одређено је задржавање до 48 сати и они ће, како „Дневник“ сазнаје, уз кривичну пријаву, сутра бити приведени вишем јавном тужиоцу у Новом Саду.

Д. Н.

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести