Притвор за још двојицу седамнаестогодишњака из Бачке Паланке

Двојици седамнаестогодишњака из Бачке Паланке који су са још двојицом малолетника брутално напали и претукли деветнаестогодишњег Ј. Ј. из Гајдобре, одређен је притвор.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

- Судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду у својству судије за малолетнике је одредио притвпр до 30 дана због постојања околности које указују да ће ометати поступак утицајем на сведоке и да би у кратком временском периоду могли да понове кривично дело - каже за "Дневник" портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин.

Дан раније је притвор одређен и двојици њихових вршњака.

Четворица малолетника је, подсећања ради, у ноћи између суботе и недеље, испред бачкопаланачке Гимназије напала и претукла Ј. Ј. док је са девојком седео на клупи и чекао такси.

У једном моменту, пришла су им двојица малолетника и обратили су се младићу једним именом, те им је деветнаестогодишњак рекао да он није тај. Упркос томе, двојица нападача, којима су се придружила још двојица, насрнули су на младића.

Од силнине удараца и задобијених повреда по глави Ј. Ј. остао је без свести. Девојка која је била са њим одмах је позвала полицију и Хитну помоћ  која је младића превезла у Ургентни центар Клиничког центра Војводине.

Како "Дневни" незванично сазнаје, нападнути младић је био случајна жртва малолетних нападача. Претпоставља се да су га заменили са другом особом и брутално, без икаковг повода претукли, а побегли су када је наишао таксиста.  

Убрзо потом, полиција је најпре ухапсила двојицу малолетника, а потом и другу двојицу. Они се сумњиче за кривично дело убиство у покушају јер су тукли рукама и ногама деветнаестогодишњака и нанели му тешке телесне повреде опасне по живот.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести