Процес оптуженом за сексуално злостављање дечака у С. Карловцима

Суђење А. П. (31) из Сремских Карловаца, оптуженог за обљубу над немоћном особом, односно деветогодишњег дечака, настављено је јуче у новосадском Вишем суду салушањем сведока.
sudnica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Шта су ови сведоци рекли остаће непознато, баш као и оно што су испричали сведоци на претходним рочиштима, јер је суђење затворено за јавност и тако ће бити до краја поступка, с обзиром на то да је жртва дете.

Наредни главни претрес заказан је за 5. јул, када би требало да буду саслушани преостали сведоци и вештаци, сазнаје “Дневник”.

Као што смо писали, А. П. је на почетку суђења изнео одбрану, али шта је и он рекао остаће непознато јавности због заштите малолетне жртве. Сумња се да је окривљени А. П., иначе малишанов рођак, у ноћи између 14. и 15. јуна прошле године, сексуално злостављао деветогодишњег дечака.

Подсетимо, он је одвео дечака на једну рођенданску прославу у насељу Дока - Черат у Сремским Карловцима, где је било доста гостију, а кући га је вратио око четири сата ујутро. На путу до куће, према незваничним сазнањима, А. П. је дечака носио у наручју, јер се дете није осећало добро, а онда је, док су прелазили преко ливаде, како се сумња, напаствовао малишана, после чега га је одвео кући.

Дечак је, по повратку кући, одмах легао да спава и дуго није устајао из кревета, што је његовим родитељима, посебно мајци, било сумњиво. Када је рекао да је дуже спавао него што је имао обичај, јер га јако боли стомак, родитељи су га одвели код лекара на преглед, на којем је утврђено да има озбиљне повреде и да је сексуално злостављан. Након тога, случај је пријаљен полицији.

Упркос томе што малишан отежано говори због проблема са слухом, дао је исказ о ономе што му се догодило, а инспектори су одмах потом обавили разговор са више особа које су присуствовале рођенданском слављу. Узети су брисеви за ДНК анализу, као и делови одеће. Десетак дана касније, дечаков рођак А. П. је ухапшен, а након привођења је, према незваничним сазнањима, тврдио да је био пијан и да се не сећа шта се те вечери догодило.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести