Продужен притвор возачу из Новог Сада који је усмртио учитељицу

НОВИ САД: Двадесетједногодишњем П. К. из Новог Сада, који се сумњичи за саобраћајну несрећу која се догодила 7. новембра прошле године на Зрењанинском путу, а у којој је погинула учитељица Тијана Билић (36), продужен је притвор до 3. фебруара, потврдила је за “Дневник” портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин.

Њему је претходно притвор био одређен због утицаја на сведоке, понављања кривичног дела и узнемирења јавности.

Истрага против П. К. покренута је због постојања основане сумње да је, кршећи више норми Закона о безбедности саобраћаја на путевима, између осталог и вожњом под утицајем опојних дрога, угрозио јавни саобраћај, што је за последицу имало смрт оштећене Тијане Билић. Доношењем наредбе о спровођењу истраге отпочео је кривични поступак у оквиру којег ће се прикупити сви докази потребни за доношење јавнотужилачке одлуке у складу са законом.

Подсетимо, Тијана Билић, учитељица из Новог Сада, погинула је у стравичној саобраћајној несрећи која се догодила на Зрењанинском путу, у близини скретања за Каћ, када је на њено возило директно налетео П. К, који је, како се сумња, под утицајем наркотика, управљао мерцедесом. Он је, према незваничним информацијама, возио аутомобил сомборских регистарских ознака, коме је истекла регистрација с пробном дозволом, а анализа крви узете одмах након несреће показала је да је био под утицајем кокаина и thc-а.

Двадесетједногодишњи младић је, како се сумња, почео да претиче колону аутомобила на делу пута где то није дозвољено. Међутим, из другог смера су наилазила возила, те се, како је након несреће за наш лист рекао добро обавештен извор, приближио колони која је ишла у његовом смеру и, практично, провлачећи се између две колоне аутомобила, почео да обилази возило са своје десне стране, које је закачио и услед чега је, како се претпоставља, изгубио контролу над аутом, прешао у другу траку и директно се сударио са реноом који је возила страдала учитељица.


Деца је обожавала

Тијана Билић је радила у Основној школи “Иво Лола Рибар” у Новом Саду, прво као учитељица у продуженом боравку, а потом је, пре неких шест, седам година, добила одељење у разредној настави. Они који су је познавали кажу да била вредна и омиљена у колективу, а деца су је обожавала.


Од силине ударца рено клио је слетео с пута и завршио преврнут на крову у пољу крај пута, а ватрогасци су морали да секу смрскани аутомобил како би извукли тело несрећне жене, која је погинула на лицу места.

У овој трагичној саобраћајној несрећи П. К. је задобио тешке телесне повреде и колима Хитне помоћи одмах је пребачен у Ургентни центар КЦВ, где је примљен с политрауматским повредама.

Према незваничним сазнањима, П. К. до сада није имао било какав криминални досије, осим две прекршајне пријаве, од којих се једна односила на изазивање туче, док је другу добио приликом рутинске контроле када није код себе имао личну карту.

Д. Николић

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести