Пуцњава у Петроварадину и кријумчарење људи на чекању

НОВИ САД: Крај двају медијски запажених суђења одложен је јуче у новосадском Вишем суду.
sudnica
Фото: Dnevnik.rs

Главни претрес Александру Милкову, који је већ осуђен због убиства код новосадске Рафинерије на 33 године робије, овог пута оптуженог за кријумчарење људи, заказан је за 21. јануар наредне године јер је једини преостали сведок у доказном поступку знатно закаснио и приступио кад је рочиште закључено.

Времешни предмет против окривљеног Милоша Марића због пуцњава у Петроварадину, који је прво вођен у Основном суду, одложен је на неодређено време. Тај поступак ће бити додељен другом судији, због прерасподеле предмета, а поступајућа председница кривичног већа одлази на другу функцију, сазнајемо незванично.

Подсетимо, крајем претпрошлог месеца настављено је суђење двојици новосадских таксиста, окривљних за кријумчарење десеторо људи с југа Србије, почињено пре осам година. Окривљеног Александра Милкова (40) из Петроварадина, привели су стражари КПЗ-а у Београду, где издржава казну.

Он је  2014. године у новосадском Вишем суду осуђен на обједињену казну од 33 године затвора за тешко убиство на обали Дунава код Рафинерије претходне године. Оптужени се у том предмету терети да је из љубоморе с три метака и 33 убода ножем усмртио Ненада Томовића (50), званог Неша Босанац, из Сарајева.

По наводима оптужнице за предмет који је јуче требало да се заврши, окривљени су 17. августа 2011, око пет сати, испред бензинске пумпе у близини границе са Северном Македонијом, по претходном договору, а у намери да себи прибаве имовинску корист од по 300 евра, омогућили транзит кроз Србију десет држављана Авганистана, Пакистана и Индије. Они су их преузели испред граничног прелаза код Прешева.

И суђење у новосадском Основном суду Милошу Марићу, званом Маре (31), из Петровараднина, окривљеном да је неколико ноћи 2015. године пуцао на више кућа и аутомобила у насељу у којем станује, одлагано је више пута због недоласка сведока.

Марићу се ставља се на терет кривично дело изазивања опште опасности у стицају с кривичним делом недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја, односно да је неовлашћено држао ватрено оружје, муницију, делове и експлозивне материје чије држање грађанима није дозвољено, те да је пуцањем из ватреног оружја у Петроварадину изазвао опасност за живот и тело људи.

Приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени, пронађени су аутоматска пушка, пиштољ „тетејац”, две бомбе, муниција различитог калибра, детонаторска каписла и спорогорећи штапин, саопштила је полиција после хапшења осумњиченог. 

Ипак, на отварању доказног поступка окривљени је казао да се не осећа кривим и да оспорава оптужни акт у целости.    

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести