Пусте криминалца, а у затвор отац седморо деце због струје 

БЕОГРАД: Струковно удружење полиције реаговало је вечерас на саопштење Удружења судија и тужилаца питањем какву реакцију јавности очекују ако пусте на слободу криминалца кога полиција приведе с пиштољем без дозволе, а истовремено у затвор шаљу оца седморо деце због дуга за струју. 
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Као Струковно удружење полиције, чија су главна начела законитост и стручност и чији су оснивачи дугогодишњи полицајци који су свој живот посветили безбедности грађана Србије, у саопштењу за медије подсећају да "судије нису и не могу бити никакве ''свете краве'' и да им је време да озбиљно размисле зашто грађани већ деценијама лоше оцењују њихов рад".

"Просто су забрињавајуће њихове експресне реакције, које по правилу увек имају полупретећи тон, чим се неко усуди да каже било шта о њиховом раду", коментарише Струковно удружење оцене које је Удружење тужилаца изнело на рачун министра полиције Небојше Стефановића. 

Министар је раније данас на конференцији за новинаре рекао да су правосудни органи криви што је већи број ухапшених у недавној акцији полиције пуштен на слободу, а Струковно удружење полиције подсећа да и Европски суд за људска права у Стразбуру јасно каже да се судије смеју критиковати. 

EUR/RSD 117.1777
Најновије вести